Президентът и министърът на отбраната разказаха как вървят нещата на

...
Президентът и министърът на отбраната разказаха как вървят нещата на
Коментари Харесай

Путин за СВО: „Нашите войски имат инициативата, правим каквото искаме“

Президентът и министърът на защитата описаха по какъв начин вървят нещата на фронта

На 19 декември Владимир Путин приказва на разширената гилдия на Министерството на защитата, обобщавайки „ военните резултати “ от 2023 година И той описа толкоз доста за хода на спецоперацията, колкото не беше правил от дълго време. Затова, без непотребни предисловия, дано преминем към най-важното.

НАРОДНАТА ПОДКРЕПА

„ 2023 година беше напрегната година за въоръжените сили и желая незабавно да кажа, че нашите бойци и офицери самоуверено и професионално взеха решение проблемите по време на специфичната интервенция и осигуриха суверенитета на страната в международен мащаб “, похвали президентът.

„ Специално желая да отбележа невижданата поддръжка на нашия народ за бранителите на Отечеството. Това е надеждна, неразрушима опора за нашата войска и флот “, означи президентът.

ТАКИВА СА НИ ПАРТНЬОРИТЕ, ЛЪЖАТ БЕЗСРАМНО

- До границите ни са ситуирани обилни сили от Съединени американски щати, в това число и самолети. Броят на войските на НАТО в Източна и Централна Европа се усили. Финландия, както знаем, към този момент е „ привлечена “ в НАТО, а Швеция възнамерява да се причисли. Фактически това значи идващ стадий на доближаване до нашите граници “, сподели съветският водач.

- През 1991 година те дадоха обещание на Горбачов: " Не, не, нито сантиметър на изток. " Е, ето го. Това са ни сътрудниците. Лъжат нахално, просто на всяка крачка. Западът не се отхвърля от нападателните си цели в Украйна. Е, и ние няма да се откажем от задачите си за специфичната интервенция “, добави той.

РУХВАНЕ НА МИТА

- На линията на бойното прикосновение можем с убеденост да кажем, че нашите войски имат самодейност. По създание ние вършим това, което считаме за належащо. Каквото желаеме. Там, където вие, командирите, смятате за оправдано да се придържате към тактиката на дейна защита, това се случва, а където е належащо, подобряваме позициите си “, сподели Путин.

- Противникът търпи тежки загуби и хаби запаси, пробвайки се да покаже на същинските си господари най-малко някакъв резултат от необятно рекламираната си контраатака. Между другото, рухна и митът за неуязвимостта на западната военна техника “, акцентира той.

НО ИМА ПРОБЛЕМИ

„ Военната интервенция разкри и проблеми: Русия би трябвало съществено да преустрои работата на информационната система, да употребява доста по-ефективно актуалните средства за разузнаване, целеуказване и контрабатарейна война “, изброи Путин.

- Увеличете опциите на нашето сателитно съзвездие. Не единствено в зоната за специфична интервенция, само че и на международно равнище. Необходимо е съществено увеличение на производството и доставките на високоточни снаряди и разнообразни типове дронове.

МАЛКО ШПЕРПЛАТ, ДРОНОВЕ... “

- Това, на което не обръщахме внимание преди, мислехме, че е някаква дреболия, някакъв шперплат и по този начин нататък, някакви дребни дронове, които летят... Не, оказа се, че и това предизвиква вреди и " Това не би трябвало да се пропуща никога “, означи Путин.

БОЙНИ РОБОТИ И ЛАЗЕРИ

- Първо. В подтекста на появяването на нови военно-политически закани и опасности доста набъбна ролята на нуклеарната триада, която обезпечава стратегическия баланс на силите в света, стартира да изброява президентът.

Върховният главнокомандващ заяви, че до края на годината ракетните войски ще получат 15 пускови установки на комплексите " Ярс " и " Авангард ". Тази година флотът получи 4 атомни подводници. Бойната авиация - 4 актуализирани стратегически ракетоносеца Ту-160М.

- Второ. Снабдяването на войските с стандартни въоръжения и техника се е утроило по отношение на предходната година. Като цяло държавната отбранителна поръчка се чака да бъде изпълнена на равнище 98% до края на 2023 година, сподели съветският водач.

Според президента през идната година бюджетните разноски за защита ще се усилят доста. В същото време се работи върху нови типове техника и технологии.

„ изброи Путин.

ПОДКРЕПА ЗА ВЕТЕРАНИТЕ

сподели президентът.

Той настоя Министерството на защитата бързо да реши всички проблеми, които пораждат тук.

настрана акцентира президентът.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР