Президентът и главен изпълнителен директор на Sony Казуо Хирай подобрява

...
Президентът и главен изпълнителен директор на Sony Казуо Хирай подобрява
Коментари Харесай

Sony увеличи близо три пъти печалбата си

Президентът и основен изпълнителен шеф на Sony Казуо Хирай усъвършенства представянето на компанията.

Още по тематиката
Възможно е понижаване на таксите за лиценз към американския лейбъл

Конкуренцията сред фирмите е съществено при битовата техника и тв приемниците

Оперативната облагата на японската компания Sony набъбна със 180% през първото тримесечие на финансовата година, като в основата на забележителното възстановяване са растежът на продажбите на полупроводници и артикули и решения за визуализация.
Финансовият резултат за тримесечието, завършило на 30 юни, е 157.6 милиарда йени (1.43 милиарда долара) при 56.2 милиарда година по-рано. Приходите за интервала са нарастнали до 1.9 трлн. йени, което е покачване от 15.2% и е най-високото равнище от 18 месеца.

На какво се дължи подобрението

Докато приходите от мобилното поделение на компанията понижават с 2.5% до 181.2 милиарда йени, оперативната облага нараства със 771% до 3.6 милиарда, основно заради стесняване на оперативните разноски и тези за проучвания и разработки, оповестиха от компанията. Резултатите демонстрират последователно възобновяване на дивизията, която компанията преди време имаше желание да продаде заради огромната конкуренция и намаляването на пазарния дял.

облагата се е повишила с 12 милиарда йени за интервала – до 55.4 мрд.

Постъпленията от продажбите на артикули и решения за визуализация са достигнали 155.6 милиарда йени от 122 милиарда година по-рано. Печалбата на подразделението е скочила с 209% до 23.2 милиарда

Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР