Президентът Георги Първанов (2002-2012) призова за конструктивен подход в отношенията

...
Президентът Георги Първанов (2002-2012) призова за конструктивен подход в отношенията
Коментари Харесай

Георги Първанов настоя за конструктивен подход по македонския въпрос

Президентът Георги Първанов (2002-2012) прикани за градивен метод в връзките по оста София-Скопие.

" Колкото и да е семпло френското предложение, колкото и да семпло, е дипломатически сдържано, то дава някаква база и тенденция за излаз от тази няколкогодишна дипломатическа рецесия. Така че да се надяваме, че ще бъде даден ход и таза сага ще завърши ", сподели Първанов, който взе присъединяване в конференция на партия АБВ, на която участваха Румен Петков и депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Владимир Маринов.

Но акцентира - с ветото България е изгубила борбата за историята . " Очевидно с ветото не можем да променим настройката на македонското общество. Нещо повече - от най-близки нации, каквито бяхме и каквито бяхме провъзгласени от двамата министър председатели Борисов и Заев, станахме най-враждебни ", добави той.

Първанов добави - следва да се работи за възобновяването на двустранните връзки , само че не, както гласи френското председателство и желанието на кабинета " Петков " това да се случи през европейските институции. " Това няма да стане, както не е станало преди повече от 100 години ", безапелационен бе някогашният държавен глава.

От АБВ разясниха, по традиция, и тематики, свързани с енергийната политика на страната, както и с експулсирането на от София.

Депутатът Владимир Маринов е изискал публично от ръководителя на Народно събрание Мирослав Иванов отчета, в случай че съществува подобен, на ДАНС на който се базира Лена Бориславова, заявявайки, че има високопоставени политици и общественици, които получават по 4000 лв. на месец. По думите на Владимир Маринов " такива отчети отсъстват, а в случай че има нещо налично, то не е ясно какво е. "

Лидерът на АБВ пък даде прогноза - интерконекторът с Гърция, от който чакаме да потече на ниска цена азерски газ, нямало да проработи най-малко до септември.
 Петков отсече: Нито един посланик не може да слага ултиматум на свободна страна
Петков отсече: Нито един посланик не може да слага ултиматум на свободна страна

Той прикани дипломат Елеонора Митрофанова да спре да си играе със страховете на хората
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР