Президентът Доналд Тръмп призова всички американци и по-специално републиканците и

...
Президентът Доналд Тръмп призова всички американци и по-специално републиканците и
Коментари Харесай

След година на ожесточени вражди, Тръмп призова за единство

Президентът Доналд Тръмп прикани всички американци и по-специално републиканците и демократите към единение, съобщи Франс прес.

Тази вечер аз приканвам всички нас да загърбим различията си, да потърсим допирна точка и да съберем единството, което ни е нужно, с цел да осъществим волята на хората, които са ни избрали, с цел да им служим, съобщи в първата си тирада "За положението на съюза " Тръмп, представен от Ройтерс.

Това е нашият нов американски миг. Никога не е имало по-добро време да се стартира реализирането американската фантазия. Съюзът е мощен, тъй като американският народ е мощен, сподели президентът, представен от Асошиейтед прес.

Аз апелирам и двете партии да се обединят, с цел да ни дадат безвредната, бърза, сигурна, надеждна и съвременна инфраструктура, от която нашата стопанска система има потребност и нашият народ заслужава ", сподели той.



Докато Тръмп призоваваше за двупартийно съдействие, доказателството за дълбокото разделяне сред партиите беше явно, отбелязва Ройтерс. Почти всички демократи стопираха да ръкопляскат секунди откакто президентът влезе в залата на Камарата на представителите. Докато половината от публиката бурно ръкопляскаше, изправяйки се на крайници, по време на речта, другата половина седеше мрачна и неподвижна, в море от черно облекло, съобщи Асошиейтед прес.

Първата дама Мелания Тръмп, облечена с костюм с панталон от Диор, беше посрещната със мощни овации, до момента в който заемаше мястото си.

Републиканците приветстваха с аплодисменти, когато Тръмп говореше по какъв начин Америка е велика още веднъж и за успеха си с данъчната промяна, до момента в който демократите съвсем не реагираха, въпреки че се включиха в аплодисментите при споменаването на спасителите при бедствия и военните ветерани.

Президентът употребява историите на елементарни хора, с цел да илюстрира тематиките в посланието си. Той стартира с прослава за Ашли Лепърт, офицер от Бреговата защита, който бе на борда един от първите хеликоптери, пристигнали на място в Хюстън по време на урагана Харви.

Президентът загатна и пожарникаря Дейвид Далбърг, избавил десетки деца, попаднали в огнен капан в летен лагер по време на горските пожари в Калифорния.

Тръмп илюстрира изгодата от данъчните съкращения, представяйки притежатели на дребни бизнеси от Охайо. По думите му Стив Шулц и Санди Кеплингър влагат спестените средства, с цел да наемат нови служащи и уголемяват бизнеса си с помощта на данъчната промяна. Освен това той изключително похвали 12-годишния Престън Шарп от Калифорния, стартирал акция за слагане на американски национални флагове на гробовете на ветерани.



Тръмп употребява речта, с цел да си припише заслугата за икономическите триумфи на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс. От изборите насам ние създадохме 2,4 милиона работни места, в това число 200 000 единствено в индустриалното произвеждане. След години на застоялост на заплатите, най-накрая виждаме повишаващи се хонорари, сподели Тръмп. По думите му фондовият пазар "чупи връх след връх ", съобщи Асошиейтед прес. Той също по този начин даде обещание, че от другия месец милиони американци ще стартират да носят у дома още по-високи заплати, с помощта на всеобщите данъчни съкращения, които той подписа като закон в края на 2017 година

Президентът прикани за компромис сред републиканци и демократи, който да разреши Конгресът да одобри законопоректа за генерирането на минимум 1,5 трилиона $ за модернизиране на пътищата, мостовете и други инфраструктурни планове. По думите му всеки федерален $ би трябвало да бъде ръководен посредством партньорство със щатските и локалните управляващи, привличайки и вложения от частния бранш, където е подходящо, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. Освен това законопроектът за инфраструктурата би трябвало също да усъвършенства процеса на утвърждение и лицензиране, свеждайки го до две, даже една година.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР