Президентът Доналд Тръмп повтори оплакванията си, че Федералният резерв увеличава

...
Президентът Доналд Тръмп повтори оплакванията си, че Федералният резерв увеличава
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Федералният резерв е моята най-голяма заплаха



Президентът Доналд Тръмп повтори недоволствата си, че Федералният запас усилва прекомерно бързо краткосрочните лихвени проценти, като в това време назова централната банка на Съединени американски щати " моята най-голяма опасност ".

" Това е самостоятелна институция, тъй че не беседвам с нея, само че не съм благополучен от това, което прави, тъй като го прави прекомерно бързо ", съобщи Тръмп в изявление за Fox Business Network, визирайки ръководителя на Фед Джером Пауъл, който самият президент на Съединени американски щати номинира през предходната година за този пост.

" Погледнете последните инфлационни стойности, те са доста ниски ", означи той, застъпвайки тезата за по-бавно увеличение на лихвените проценти.

Президентът въпреки всичко призна, че господин Пауъл е бил неговият избор да размени някогашния шеф на Фед - Джанет Йелън и съобщи, че не упреква никого. " Аз го сложих там и може би това беше вярно, или може би неправилно ", уточни Тръмп и добави: " Назначих и няколко други хора там, с което също не съм толкоз благополучен, макар че в по-голямата си част съм доста удовлетворен от тях ".

В изявлението за Fox Business Network, представено от " Уолстрийт джърнъл ", Доналд Тръмп съобщи, че Джером Пауъл е " извънредно закостенял, позволете ми да употребявам този прекрасен термин, само че не съм удовлетворен от това, което прави. Не бих го назначил за още четири, пет години ".

Трябва да се има поради, че законът е неразбираем дали президентът на Съединени американски щати може да уволни ръководителя на Фед, до момента в който той извършва своя четиригодишен мандат отпред на централната банка.

Коментарите на Тръмп съставляват неговата последна рецензия във връзка с централната банка. На 9-ти октомври той повтори недоволството си от Фед и сподели, че счита, че инфлацията остава под надзор. " Мисля, че Федералният запас е вманиачен ", сподели той на идващия ден пред кореспонденти в миг, когато имаше съществени земетресения на фондовата борса на Уолстрийт.

Бившият ръководител на централната банка Джанет Йелън пък съобщи в понеделник, че офанзивите на президента против Фед са " контрапродуктивни ". " Няма закон против сходни офанзиви, само че не мисля, че това е рационално ", уточни Йелън.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР