Президентът Доналд Тръмп отдаде почит на героите в нападението над

...
Президентът Доналд Тръмп отдаде почит на героите в нападението над
Коментари Харесай

САЩ отбелязаха годишнината от атентатите на 11 септември 2001 г.

Президентът Доналд Тръмп отдаде респект на " героите " в нападението над Съединени американски щати на 11 септември 2001 година, обещавайки, че Америка в никакъв случай няма да се поддаде на злото и че ще направи всичко, което е належащо, с цел да резервира страната в сигурност.
Под сивото небе в Шанксвил, Пенсилвания, Тръмп похвали смелостта на 40-те мъже и дами на борда на полет 93 по отношение на дейностите им против четиримата похитители, отклонили самолета и насочили го към Вашингтон.
" Пътниците и членовете на екипажа се събраха, гласоподаваха и взеха решение да работят ", сподели Тръмп. " Те нападнаха врага, водиха война до самия край и стопираха силите на терора, побеждавайки този злобен, ужасяващ демонски проект ", уточни президентът, представен от AFP.
По думите му " смелите патриоти са отхлабили примката на враговете на нацията и са се включили към безсмъртните редици на американски герои ". След като се обръщат към околните си с последни сбогувания, доста пасажери на борда на полет 93 са се обединили против похитителите и са им попречили да ударят столицата на Съединени американски щати.
Самолетът се е разрушил в поле край дребен пенсилвански град, където е повдигнат монумент, наименуван " Кулата на гласовете ". " Този мемориал в този момент е обръщение към света. Америка в никакъв случай няма да отстъпи пред тиранията ", сподели още Тръмп, като отбелязва, че близо 5,5 милиона американци са се включили към американските военни на 11 септември.
" Като главнокомандващ постоянно ще върша всичко, което е по силите ми, с цел да попреча на терористите да поразяват американската земя ", добави президентът, като в същото време отдаде респект на близо 7 000 американски чиновници, убити, " при изправянето пред заплахата от коренен ислямски тероризъм ".
Малко по-рано в родния град на президента Ню Йорк беше маркирана минута безмълвие в 8:46 ч. (12:46 централно гринуичко време) - моментът, в който първият от двата отвлечени самолета порази Световния търговски център, написа още БГНЕС.
Церемонията по случай проявените геройства в събитията на 11 септември 2001 година продължи малко повече от три часа.

Четири самолета бяха отвлечени от бойци от " Ал Кайда ", употребявайки ги, с цел да се врежат в двойните кули на комерсиалния център и да ударят Пентагона. Полет 93 е четвъртият аероплан. С убити 2 996 души и повече от 6 000 ранени, офанзивата от 11 септември 2001 година остава най-смъртоносната в историята на Съединени американски щати.
Тя хвърли Съединените щати във верига от войни против ислямските джихадисти.
В Пентагона голямо американско знаме беше издигнато от западната страна на постройката при изгрев слънце, отбелязвайки мястото, където полет 77 се разруши във военния щаб. Всички 59 пасажери и екипажа на борда на самолета бяха убити, дружно с още 125 чиновници, намиращи се в Пентагона.
В допълнение към починалите на 11 септември, хиляди доброволци за избавяне на потърпевшите, строителни служащи и поданици са развили болести, доста от които са вследствие на поемане на токсични изпарения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР