Президентът Доналд Тръмп каза вчера, че Ким Чен-ун иска историческа

...
Президентът Доналд Тръмп каза вчера, че Ким Чен-ун иска историческа
Коментари Харесай

Тръмп прави голям завой, оценявайки Ким Чен-ун като много почтен


Президентът Доналд Тръмп сподели през вчерашния ден, че Ким Чен-ун желае историческа среща с високи залози колкото е допустимо по-скоро и изрече мнението, че севернокорейският деспот е " доста отворен " и " доста честен " - много друга оценка за водач, който той по-рано заклеймяваше като " Малкия човек ракета ".

Съединените щати и Северна Корея договарят среща на върха сред Тръмп и Ким, която да се организира през май или юни за реализиране на договорка за нуклеарната стратегия на Пхенян.

Тръмп, който възприема уверено оптимистичен звук във връзка със обстановката през последните дни, сподели през вчерашния ден, че Съединените щати и Северна Корея водят " положителни полемики ".

" Директно ни се се споделя, че те биха желали срещата да се състои колкото е допустимо по-скоро. Смятаме, че това е огромно нещо за света ", съобщи Тръмп в Белия дом паралелно до френския президент Еманюел Макрон. " Ким Чен-ун в действителност е доста отворен и, мисля, доста честен, съдейки по всичко, което виждаме. "

Тръмп предизвести, че Северна Корея не е изпълнявала предходните си обещания, само че похвали твърдите стъпки на своето държавно управление, в това число глобите и организирането на напън от интернационалните съдружници, като имащи заслуга за това Пхенян да бъде заставен да договаря. Той още веднъж загатна, че ще " напусне масата ", в случай че договарянията не бъдат продуктивни или в случай че Северна Корея не работи добросъвестно.

" Ще забележим до каква степен ще стигне всичко това ", сподели президентът. " То може да бъде отлично, а може и да не бъде. "

Тръмп направи тези мненията дни след поредност от севернокорейски ходове, които Белият дом побърза да изтъкне като признаци, че напъните му за оказване на насила работят. В събота Северна Корея разгласи, че ще затвори собствен обект за нуклеарни тествания и ще приключи нуклеарните опити и тестванията на междуконтинентални балистични ракети - ход, приветстван от Тръмп като " огромен прогрес ".

Северът обаче не стигна до такава степен да намекне, че ще се откаже от нуклеарните си оръжия, както загатна Тръмп в изказване в Туитър през уикенда, или ще понижи своето произвеждане на ракети и свързани с тях съставни елементи. Когато през вчерашния ден беше притиснат да каже какво има поради под задачата за " денуклеаризация ", Тръмп съобщи: " Това значи те да се отърват от своите нуклеарни оръжия. Много просто. "

" За мен би било елементарно да сключа елементарна договорка и да разглася победа. Не желая да върша това ", сподели президентът.

Тази седмица южнокорейският президент Мун Дже-ин, който е съдружник на Съединени американски щати, и Ким ще имат среща на върха в демилитаризираната зона сред двете Кореи, която може да приготви почвата за плануваната среща на Тръмп със севернокорейския деспот. Лидерите на Съединени американски щати и Северна Корея в никакъв случай не са се срещали през шестте десетилетия на неприязън след Корейската война.

Точната дата и място на вероятната среща на върха не са избрани.

Прессекретарят на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс сподели в понеделник, че задачата на Съединени американски щати е цялостната денуклеаризация на Корейския полуостров. Когато беше запитана дали президентът е подготвен да одобри нещо по-малко от тази цел преди анулация на глобите или желае да работи последователно, тя сподели пред кореспонденти: " Със сигурност няма да има анулация на глобите, до момента в който не забележим съответни дейности към денуклеаризация от страна на Северна Корея. "

Миналата година Съединени американски щати прокараха в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации най-суровите интернационалните наказания до момента против Северна Корея в отговор на три изстрелвания на ракети с огромен обхват и най-мощния й гърмеж при нуклеарен опит досега. Правителството на Тръмп добави тези ограничавания с едностранни американски наказания против компании, правили противозаконна търговия със Севера.

Тази година Ким направи завой от борба към дипломация и съгласно Южна Корея и Китай показва ангажимент за денуклеаризация. Все още не е несъмнено какво желае той в подмяна.

Похвалите, отправени през вчерашния ден от Тръмп към Ким, внезапно контрастират с предходната му войнствена изразителност към севернокорейския водач. Преди да го назова " Малкия човек ракета " от трибуната на Организация на обединените нации предходната есен, Тръмп заплашваше да изсипе " огън и гняв " върху Северна Корея и се присмя на Ким, че личното му нуклеарно " копче " е по-голямо от това в Пхенян.

По-късно през вчерашния ден Тръмп заобиколи въпрос за какво употребява думата " честен " по отношение на Ким, който е упрекван, че подлага на апетит своя народ, екзекутира политическите си съперници и е заповядал убийството на собствен родственик.

По БТА

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР