Президентът Доналд Тръмп изрази увереност, че разследването за предполагаемата руска

...
Президентът Доналд Тръмп изрази увереност, че разследването за предполагаемата руска
Коментари Харесай

Тръмп: Разследването за руска намеса в изборите ще приключи тази година

Президентът Доналд Тръмп изрази убеденост, че следствието за хипотетичната съветска интервенция в изборите за американски президент предходната есен, водено от специфичния прокурор Робърт Мълър, ще завърши тази година. Това заяви в. „ Вашингтон пост “, базирайки се на близки до президента източници.

 © Българска телеграфна агенция / Архив
„ Това следствие ще завърши скоро “, изданието цитира Тръмп. Самият той получил увещание за това от юристите по процеса.

Близкият до президента юрист Тай Коб съобщи по-рано този месец, че по негово мнение, резултати по делото ще бъдат оповестени при започване на януари 2018 година

ФБР проверява изказванията за хипотетичните опити на съветското държавно управление да повлияе на президентските избори през 2016 година Паралелни производства по този въпрос се правят от специфичен комитет на Сената и на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати. В средата на май американското министерство на правораздаването разгласи назначението на специфичния прокурор и някогашен шеф на ФБР Робърт Мълър в следствие на твърдяната за съветската интервенция. Това решение бе подкрепено от доста републиканци и демократи в Конгреса на Съединени американски щати.

Тръмп и основни негови помощници неведнъж отхвърлиха подозренията за непозволени контакти с съветски публични лица по време на миналогодишната предизборна акция. Москва също отхвърли обвиняванията за опит да повлияе на президентските избори в Съединени американски щати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР