Президентът Доналд Тръмп издаде указ в четвъртък за отмяна на

...
Президентът Доналд Тръмп издаде указ в четвъртък за отмяна на
Коментари Харесай

Тръмп се отказа от спорен въпрос в преброяването

Президентът Доналд Тръмп издаде декрет в четвъртък за анулация на противоречив проект за включване на въпроса за поданството в преброяването през 2020 година, заяви Си Ен Ен.

Телевизията напомня, че смяната в политиката на Тръмп идва след решение на Върховния съд, което блокира блокира самодейността на Тръмп.

Според президента противоречивият въпрос би оказал помощ на американската администрация да има точна картина на американското поданство.

Търговският министър Уилбър Рос съобщи във вторник, че Бюрото за броене на популацията на Съединени американски щати е почнало процеса по разпечатване на въпросника без въпрос за поданството, което се възприе като отвод на администрацията да се занимава с проблема. Но в сряда със известие в " Туитър " Тръмп подреди смяна в политиката, като се закани да се бори до дъно.

Преброяването е употребявано при разпределението на местата в Камарата на представителите на Съединени американски щати и отпущането на 800 милиарда $ за федерални услуги.

Критици считат, че въпросът за поданството е номер на републиканците да сплашат имигрантите да не вземат участие в преброяването. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР