Президентът Доналд Тръмп е категоричен, че иска още четири години

...
Президентът Доналд Тръмп е категоричен, че иска още четири години
Коментари Харесай

Президентът е затруднен да очертае плана за евентуалния си втори мандат

Президентът Доналд Тръмп е безапелационен, че желае още четири години на поста. Но не е толкоз ясно какво би направил през втория си мандат.

Президентът неведнъж нападаше своя демократически конкурент Джо Байдън по време на безредната едночасова конференция във вторник в Розовата градина, която трансформира в избирателен протест. Но не загатна какво би правил, в случай че остане в Белия дом. Мънкаше и в изявлението си за другарска телевизия, когато бе притиснат от водещия да каже по какъв начин ще наподобява вторият му мандат.

До изборите остават по-малко от четири месеца и Тръмп се концентрира повече върху успеха вместо върху това по какъв начин ще ръководи. Той не прави основни политически оферти, а избира вместо това гневната изразителност за расите, престъпността и социализма, която насочва към най-верните си последователи. Междувременно Байдън прави все по-голям брой оферти и визира тематики като търговията и климатичните промени.

Тръмп направи промени в предизборния си щаб. В сряда разгласи, че ветеранът на Републиканската партия Бил Степиън ще размени Брад Парскейл като началник на акцията. Но този ход надали ще промени желанията на Тръмп да са концентрира повече върху посланията, а не върху политическия дневен ред. Някои републиканци споделят, че това е отражение на предизвикването да поискаш от гласоподавателите нов мандат в миг, когато имаш две препокриващи се рецесии - в публичното опазване на здравето и стопанската система.

" Когато си в акция за преизбиране, на процедура убеждаваш хората, че статуквото в действителност е положително и кандидатът не е кадърен за поста. И за повече от три години той можеше да употребява този мотив и за стопанската система ", споделя Майк Дюхайм, старши консултант на някогашния губернатор на Ню Джърси Крис Кристи по време на акцията му като кандидат-президент през 2016 година " Възниква проблем обаче, когато статуквото не е положително и има справедливи данни - и за стопанската система и за Ковид, че това е по този начин ", споделя Дюхайм. " Това прави по-трудно потреблението на аргумента за идващите четири години ", прибавя той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР