Президентът Доналд Тръмп анонсира много, много съществена търговска сделка между

...
Президентът Доналд Тръмп анонсира много, много съществена търговска сделка между
Коментари Харесай

Тръмп обеща „суперсделка“ на Лондон след Брекзит

Президентът Доналд Тръмп анонсира " доста, доста основна комерсиална договорка " сред Съединени американски щати и Англия след Брекзит. Той даде обещание това след разговор с премиера Тереза Мей на фона на изпълнени с митинги улици, по които над тълпата се рееше напомпано бебе-Тръмп, гледащо злобно. Тръмп се пошегува с отиващия си английски водач, че би трябвало да се " задържи " и да реализира доста по-силен стопански съюз със Съединените щати, откакто страната й напусне Европейския съюз. " Мисля, че ще имаме доста, доста основна комерсиална договорка. Това ще бъде доста почтена договорка ", сподели той на среща с бизнес водачи и министри, добавяйки: " Ще го създадем ". Въпреки че неведнъж подлагаше на критика тактиката на Мей за Брекзит, Тръмп съобщи, че тя е свършила " фантастична работа ".

На взаимна конференция с американския президент Доналд Тръмп английският министър председател Тереза Мей сподели: " Трябваше да припомня на президента, загатнал, че съм съдила Европейския съюз - не сме го правили. Влязохме в договаряния и излязохме с добра договорка “. След което Тръмп подвига плещи и сподели: " Бих ги съдил, само че и това е добре. Може би бих съдил и стигнал до решение, само че в никакъв случай не се знае. Тя евентуално е по-добър договарящ от мен “. Тереза Мей споделя, че Обединеното кралство и Съединени американски щати би трябвало да " ценят " своите връзки и това е " нещо, върху което би трябвало да градим ". Тръмп съобщи, че е сигурен, че САЩ и Англия могат да реализират съгласие във връзка с китайския телекомуникационен колос Хуауей, с цел да се избегне спирането на обмена на разследващи данни сред Лондон и Вашингтон.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е предложил във вторник среща на четири очи на някогашния външен министър Борис Джонсън, който е отказал поканата поради среща с депутати от Консервативната партия, на която ще се гласоподава какъв да е идващият министър председател на страната, настояват английски медии. Тръмп е разговарял с него по телефона в продължение на 20 минути, споделя още източник на Би Би Си. Тръмп изиска среща и с още един кандидат за поста на Мей - Майкъл Гоув. Тръмп дефинира кмета на Лондон Садик Хан и водача на лейбъристите Джеръми Корбин като " отрицателни ". Той сподели, че е отказал покана на Корбин да се срещне с него. Лидерът на опозицията приказва на протест против Тръмп, откакто пропусна банкета, проведен от кралица Елизабет Втора в Бъкингамския замък в понеделник, в символ на митинг против политиката на Тръмп.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР