Президентът Джо Байдън удвои амбициите на САЩ за климата преди

...
Президентът Джо Байдън удвои амбициите на САЩ за климата преди
Коментари Харесай

Байдън удвоява целта на САЩ за намаляване на въглеродните емисии

Президентът Джо Байдън удвои упоритостите на Съединени американски щати за климата преди срещата на високо ниво по-късно през днешния ден, обещавайки, че най-голямата стопанска система в света ще понижи излъчванията на парникови газове с 50 до 52 % до 2030 година по отношение на равнищата от 2005 година, осведоми " Франс прес ".

Обещавайки всеобщо " позеленяване " на американската стопанска система, Байдън актуализира задачата от Парижкото съглашение за климата, сложена от някогашния президент Барак Обама, за 26 до 28 % понижение до 2025 година спрямо 2005 година
 В Европейски Съюз се договориха за климатичен закон за понижаване на излъчванията
В Европейски Съюз се договориха за климатичен закон за понижаване на излъчванията

Закон за понижаване на излъчванията на парникови газове с минимум 55%

Новата цел, която би трябвало да бъде публично оповестена от Байдън по-късно през днешния ден, когато той привиква 40 международни водачи на виртуална среща за Деня на Земята, цели да " провокира света за увеличение на упоритостите и битка с климатичната рецесия ", сподели представител на американската администрация пред кореспонденти.

С това Байдън слага Съединени американски щати още веднъж в челните редици в битката с климатичните промени , отбелязва Агенция Франс Прес.

Във виртуалната среща за климата ще вземат участие и президентите на съперниците на Съединени американски щати Китай и Русия, както и папа Франциск.
 Въглеродните излъчвания скачат през 2021 година с втория максимален растеж в историята
Въглеродните излъчвания скачат през 2021 година с втория максимален растеж в историята

След като държавните управления наливат пари в изкопаеми горива

В композиция със обявленията, предстоящи от други държавни ръководители, формалният представител на Съединени американски щати увери, че светът ще бъде по-близо - само че към момента не е на път - да поддържа температурата на планетата в границите на 1,5 градуса по Целзий над равнищата отпреди индустриалната ера, като тази температура съгласно учените не би трябвало да се надвишава, с цел да се избегнат най-тежките последствия от климатичните промени.

" Над половината от международната стопанска система в този момент се насочва към понижаване на излъчванията с световни темпове, нужни за поддържане на тавана от 1,5 градуса ", означи представителят на американската администрация и увери: " Нашата коалиция се разраства . "

Очаква се министър председателите на Япония и Канада , които изковаха топли връзки с Байдън, да показват на срещата своите нови проекти за климата.
 1/3 от излъчванията на парникови газове идват от храната
1/3 от излъчванията на парникови газове идват от храната

Почистването на земеделска земя и обезлесяването, потребление на торове, отглеждането на животни и отпадъците

Тази седмица Европейският съюз удостовери своите амбициозни цели, а някогашната членка на Общността Англия в навечерието на инициираната от Байдън среща разгласява най-амбициозните цели на огромна стопанска система със съкращения от 78% до 2035 година по отношение на равнищата от 1990 година

Англия през ноември ще бъде хазаин на конференция на Организация на обединените нации в Глазгоу, която има за цел да надгради Парижкото съглашение за климата от 2015 година

Съгласно Парижкото съглашение някогашният американски президент Барак Обама даде обещание, че Съединени американски щати ще понижат излъчванията с 26 до 28 % до 2025 година - цел, която Байдън, някогашният му вицепрезидент, в този момент фрапантно усили.
 Китай пусна скица за търговия с квоти за излъчвания на парникови газове
Китай пусна скица за търговия с квоти за излъчвания на парникови газове

Пекин даде обещание пикът на излъчванията да е преди 2030 година

Действието на Байдън усилва натиска върху Китай - най-големият в света и надалеч пред останалите страни емитент на въглеродни излъчвания.

Отношенията на Китай със Съединени американски щати внезапно се утежниха през последните години, само че все пак Пекин се съгласи да сътрудничи в региона на климата по време на визитата преди срещата на Джон Кери, някогашен държавен секретар на Съединени американски щати, който в този момент е делегат за климата на Байдън.

Президентът Си Цзинпин даде обещание предходната година, че Китай ще стане въглеродно безпристрастен до 2060 година, само че природозащитници означават, че страната върви постепенно по повод ограничението на въглищата, които са най-мръсната форма на сила, само че е налице политическа сензитивност поради работните места в мините.
 Европейски Съюз се контракти да понижи излъчванията с 55% до 2030-а
Европейски Съюз се контракти да понижи излъчванията с 55% до 2030-а

" Европа е водачът в битката против изменението на климата "

Сравненията сред огромните стопански системи са сложни, защото Съединени американски щати одобряват за базово равнище 2005 година, до момента в който европейците употребяват 1990 година, датата, избрана в историческия Протокол от Киото.

Ала Rhodium Group в скорошен разбор уточни, че задачите на Байдън, които се чакаха от седмици, са почти равни на упоритостите на Европейския съюз, историческия първенец по интернационалните дейности в региона на климата, когато се правят оценка при базова 2005 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР