Президентът Джо Байдън произнесе речта си за състоянието на Съюза,

...
Президентът Джо Байдън произнесе речта си за състоянието на Съюза,
Коментари Харесай

В речта за състоянието на Съюза: Байдън обвини Тръмп, че се кланя на Русия

Президентът Джо Байдън произнесе речта си за положението на Съюза, в която атакува Доналд Тръмп. Байдън употребява термина „ моят предходник “, с цел да се обърне към Тръмп 13 пъти в речта си, която продължи повече от час. Той упрекна евентуалния си конкурент на изборите, че се „ кланя “ пред Русия и го подлага на критика за протеста в Капитолия.

Байдън разкритикува Тръмп за неотдавнашните му мнения за Русия и НАТО и сподели, че се е опитвал да „ погребе истината “ за офанзивата против Капитолия на Съединени американски щати от 6 януари 2021 година „ Сега моят предходник, някогашен президент републиканец, споделя на Путин, изтъквам – „ Прави каквото искаш. Мисля, че е възмутително, рисково и недопустимо “, съобщи Джо Байдън пред членовете на двете камари на Конгреса.

Той насочи и непосредствено обръщение към съветския президент, заявявайки „ Няма да си тръгнем “, до момента в който говореше за войната в Украйна. Байдън също обърна внимание на имиграцията, абортите, стопанската система и Газа.

Атмосферата в залата на Камарата беше прочувствена, със мощни овации от страна на демократите и насмешки от страна на някои републиканци. Страдащ от невисок рейтинг, Байдън се сблъсква с недоволството на прогресивните среди в партията си по отношение на поддръжката му за Израел във войната му против Хамас и на републиканците по отношение на позицията му по въпросите на имиграцията, само че настроението измежду демократите в залата беше възторжено. Те посрещнаха Байдън с крясъци и овации, което го накара да се пошегува, че би трябвало да си тръгне още преди да е почнал.

Байдън акцентира поддръжката си за правото на аборт и даде обещание да го трансформира в закон на страната.

Той също по този начин се стремеше да усъвършенства репутацията си по отношение на силата на американската стопанска система и възобнови устрема си да накара богатите американци и корпорации да заплащат повече налози, като показа оферти, включващи по-високи минимални налози за фирмите и американците с благосъстояние над 100 млн. $. Подобна данъчна промяна е малко евентуално да бъде призната, в случай че демократите не завоюват мощно болшинство в двете камари на Конгреса на вота през ноември, което не се чака.

Байдън предложи нови ограничения за понижаване на разноските за жилища, в това число данъчен заем в размер на 10 000 $ за купувачите на първо жилище - самопризнание за терзанието на потребителите от високите лихвени проценти по ипотечните заеми - като в същото време се похвали с икономическия прогрес на Съединени американски щати по време на мандата си.

Икономиката на Съединени американски щати се развива по-добре от тази на множеството страни с високи приходи, като продължава да се усилва броят на работните места и потребителските разноски. Въпреки това гласоподавателите на републиканците декларират пред социолозите, че са мощно недоволни от стопанската система, а американците като цяло дават на Тръмп по-добри оценки в анкетите по стопански въпроси. Това беше театър, по-типичен за политическа платформа, в сравнение с за послание за положението на Съюза, отбелязва Би Би Си.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР