Президентът Джо Байдън обмисля разполагането на до 50 000 американски

...
Президентът Джо Байдън обмисля разполагането на до 50 000 американски
Коментари Харесай

Байдън обмисля разполагане на 50 хиляди военни в съседни на Русия държави

Президентът Джо Байдън обмисля разполагането на до 50 000 американски бойци, както и самолети и военни кораби в Източна Европа, с цел да противодейства на скупчването на съветска войска, което породи опасения, че Владимир Путин ще нахлуе в Украйна.

Планът планува сред 1000 и 5000 бойци да бъдат изпратени в страни от НАТО като Литва, Естония и Латвия, които граничат с съветска територия. След това броят на войските може да бъде повишен до 50 000, в случай че обстановката със сигурността се утежни, подкрепена от ново разполагане на кораби и самолети.

Служители на Пентагона показаха проекта на Байдън по време на среща на върха в Кемп Дейвид през уикенда, свикана, с цел да обсъдят военни разновидности за въздържане на офанзива от страна на Русия, откакто опасността от наказания значително не даде резултат.

Планът няма да включва американски войски, ситуирани непосредствено в Украйна, като се счита, че Байдън не желае да влиза в нов спор след пагубното си евакуиране на американските войски от Афганистан предходната година, написа New York Times.

Президентът би трябвало да насочи апел за военни ограничения още тази седмица, прибавя изданието, макар че договарянията на високо равнище сред Вашингтон и Москва не престават.

На фона на предизвестията от Пентагона, че инвазия е „ неизбежна “, фамилиите на американски дипломати, ситуирани в Украйна, получиха заповед да изоставен страната.

На чиновниците на посолството, които не са от значително значение, беше препоръчано също да си тръгнат от Украйна заради „ увеличените закани от съветски военни дейности “.

Действията бяха подхванати, откакто през уикенда Обединеното кралство предизвести, че Москва се готви да сътвори марионетно държавно управление, което да поеме контрола над Украйна след нова инвазия. Министерството на външните работи даже стигна до такава степен, че уточни някогашния украински народен представител Евген Мураев като евентуален претендент на Кремъл.

Високопоставен чиновник на администрацията на Байдън отхвърли да удостовери съответен брой войски в неделя, само че сподели, че „ се създават проекти и се консултираме със съдружниците, с цел да определим разновидностите за прогрес “.

Министърът на защитата Лойд Остин и ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете военачалник Марк Мили участваха виртуално на срещите. Нито един от военните разновидности, които се преглеждат, няма да докара до разполагане на спомагателни американски войски в самата Украйна, като президентът се стреми да избегне влизането в нов спор.

Очаква се Байдън да вземе решение още тази седмица.

Министърът на защитата на Украйна Алексей Резников написа в Twitter в неделя вечерта, че държавното управление е получило втора пратка оръжия от Съединените щати.

„ Втората птица в Киев! Повече от 80 тона оръжие за подсилване на отбранителните качества на Украйна от нашите другари в Съединени американски щати! И това не е краят “, написа Резников, дружно със фотоси на товара.

Съветникът по националната сигурност Джейк Съливан и съветникът на президента Стив Рикети се причислиха персонално към Байдън в Кемп Дейвид като част от срещите.

„ Президентът Байдън беше осведомен за настоящото положение на съветските военни интервенции по границите на Украйна и разиска както нашите настоящи старания за деескалация на обстановката с дипломация, по този начин и нашия набор от ограничения за въздържане, които се координират тясно с нашите съдружници и сътрудници, в това число настоящите доставки помощ за сигурността на Украйна. Президентът Байдън още веднъж удостовери, че в случай че Русия в допълнение нахлуе в Украйна, Съединените щати ще наложат бързи и тежки последствия с нашите съдружници и сътрудници “, се споделя в изказване от брифинга.

Целта на военното укрепване в Източна Европа всъщност би била да обезпечи въздържане и утешение на съдружниците. Опциите включват „ пренасяне на средства и сили, които към този момент са в Европа, както и средства и сили, налични отвън Европа “.

Администрацията на Байдън също обмисля потреблението на „ нов надзор на износа “, който би могъл да навреди на някои съветски промишлености, като изкуствен интелект, квантови калкулации и галактическо пространство, в случай че възникне някаква инвазия.

Според Washington Post това би включвало съзнателно прекъсване на потока от съставни елементи като микрочипове от Съединени американски щати, които са от решаващо значение за съветската промишленост, в това число гражданската авиация, мореплаването и високите технологии.

Администрацията може да работи и по надалеч по-широк метод, спирайки вноса на смарт телефони, таблети и конзоли за видеоигри в Русия от Съединени американски щати.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР