Президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев коментира третия мандат и евентуалното му

...
Президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев коментира третия мандат и евентуалното му
Коментари Харесай

Плевнелиев: Чудесно би било „Демократична България“ да получи третия мандат


Президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев разяснява третия мандат и възможното му връчване. По думите му той би трябвало да е за „ . Плевнелие добави, че евентуално Румен Радев ще избира сред " " и.

„ Чудесно би било „ “ да получи третия мандат. Според мен те не могат да излязат от сянката на „ “, до момента в който съумя да се отскубне ", разяснява той.

Плевнелиев добави, че партиите биха могли да поддържат и едно експертно държавно управление.

„ Проф. Габровски е извънреден човек, умен, самостоятелен. Той ще има верния метод, с цел да успеем. Има и верните цели “. Така Плевнелиев разказа номинирания за министър председател с първия мандат на проф. Николай Габровски.

„ Той е извънредно значима фигура. Има извънредно значими цели и може да откри верните хора. Защо партиите да не поддържат едно експертно, програмно държавно управление? Иначе ще забием България на дъното и ще я забатачим за 10 години напред ", счита Плевнелиев.

Плевнелиев дефинира „ “ като леви популисти. Според нето те и „ “ вървят по пътя на изолацията от всички.

Той разяснява и еврозоната.

„ Ако не влезем в Еврозоната от 1 януари 2024 година, това ще е последният трен. След тази дата вратата за така наречен клуб на богатите ще се затвори за няколко години напред. Необходимо е обединяване на институции. Последната стратегическа цел, която постигнахме - беше през 2019 година да влезем в чакалнята на Еврозоната ", заключи Плевнелиев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР