Президента на футболната федерация отказа да подаде оставка и обясни,

...
Президента на футболната федерация отказа да подаде оставка и обясни,
Коментари Харесай

След целувката: Луис Рубиалес се обяви за жертва. Световните шампионки отказаха да играят за Испания

Президента на футболната федерация отхвърли да подаде оставка и изясни, че целувката е била като към щерка
Президентът на Кралската испанска футболна федерация Луис Рубиалес упрекна състезателката Дженифър Ермосо в неистина. Той съобщи, че " ще се бори до дъно " и няма да подаде оставка, като в същото време се разгласи за жертва на това, което назова " подправен феминизъм ".

По време на изключително общо заседание на федерацията той сподели, че целувката сред него и Ермосо е била " взаимна " и се оплака от " несправедливите " офанзиви по негов адрес.

" Фалшивите феминистки се пробват да ме убият. Това беше свободно деяние и напълно по взаимно единодушие. Всичко стана извънредно непринудено и естествено. Няма да подам оставка. Ще се боря до дъно. Беше същото, като че ли целувам някоя от дъщерите ми ", съобщи Рубиалес.

Думите му доведоха до светкавична реакция от страна на Ермосо и нейните съотборнички, които се зарекоха да не играят повече за страната си.

В изказване в петък вечерта 33-годишната нападателка с главен принос за успеха на Испания, опроверга думите на Рубиалес като разясни, че в нито един миг не е давала единодушие за целувката.

" Думите на Луис Рубиалес са безапелационна неистина и са част от културата за операции, която самият той сътвори. Не е имало никакъв разговор с Рубиалес и той не е получавал единодушието ми за целувка. Над мен бе оказван непрекъснат напън, с цел да направя изказване, което може да оправдае неговите деяние. С всякакви способи и посредством разнообразни хора от федерацията бе оказван напън и върху моето обграждане и семейство, с цел да кажат неща, които нямат нищо общо с моите усеща. Но сходно отношение от години е всекидневие в нашия тим ".

Дженифър Ермосо бе подкрепена незабавно от съотборничките си. Към техния протест се причисли и един национал на Испания при мъжете - нападателят на " Бетис " Борха Иглесиас, който също разгласи, че повече няма да играе за страната си, в случай че президентът на федерацията не се отдръпна след постъпката си.

В допълнение и испанската прокуратура разгласи, че стартира следствие на дейностите на Рубиалес.

Ако Административният съд реши, че е нарушил кодекса на професионалния спорт, той може да бъде отхвърлен.

Междувременно ФИФА ще ревизира дали дейностите му съставляват нарушаване на член 13 от нейния дисциплинарен кодекс по отношение на обидно държание и почтена игра.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР