През зимния период изглежда, че сънят никога не ни достига.

...
През зимния период изглежда, че сънят никога не ни достига.
Коментари Харесай

Как да подобрим съня си през зимата?

През зимния интервал наподобява, че сънят в никакъв случай не ни доближава.

Как да създадем съня си по-добър и да се разсънваме бодри?

Важна е температурата и влажността!

Най-добре е, температурата в стаята да е към 19-22 градуса, до момента в който спите по-добре да е от 17-18 градуса. Именно с такива индикатори няма да се измъчвате от главоболие и бодърствуване. В детската стая температурата би трябвало да е непрекъсната - към 20-23 градуса.

По отношение на влажността, през студения сезон равнището на мокрота в помещението би трябвало да бъде 30–45%, най-много 60%.

Времето, належащо за сън през зимния сезон

Времето, належащо за сън е самостоятелно. При някой са задоволителни от пет или шест часа отмора, до момента в който други се усещат изтощени след 10. Според учените оптималната дълготрайност на съня за здрав възрастен е 7,5 до 9 часа.

Преживейте ранното ставане

Тялото просто отхвърля да се разсъни, в случай че е мрачно на открито. Факт е, че рецепторите на очите реагират на незадоволително осветяване и изпращат съответния сигнал до мозъка.

В резултат на това хормонът на съня мелатонин продължава да работи и производството на кортизол се инхибира. Само с задоволително слънчева светлина най-сетне получаваме кортизол и се разсънваме елементарно.

Ранното ставане може да бъде по-лесно и по-приятно. Опитайте да употребявате няколко потвърдени метода - някои от тях несъмнено ще ви оказват помощ.
Пет съвета за това по какъв начин да спим по-добре
Едно от най-важните неща, които би трябвало да имаме в живота си е спокоен сън. Той е основа на здравословното ни всекидневие, това да се чувс...
Прочети повече
Първият - станете незабавно щом звънне алармата, без „ още пет минути и ставам “. Факт е, че удълженото ставане пречи на мозъка да влезе бързо в работен темп и вследствие на това се чувствате летаргични съвсем през целия ден.

Вторият метод – от пет до 10 минути извършения ускоряват производството на кортизол и ви оказват помощ бързо да се ободрите. Можете даже да вършиме извършения в леглото.

Третият способ може да се опита от тези, които не обичат физическото натоварване. Вземете противоположен душ, с цел да се разсъните. Душа ще сложи тялото в положение на лек стрес и ще ускорят производството на кортизол.

Следващият метод да се развеселите е най-често срещаният и прелестен. Изпийте чаша мощно кафе и хапнете нещо сладко с високо наличие на въглехидрати.

Последният способ е подобаващ за тези, които не са безразлични към актуалните технологии. Вземете образован будилник, който симулира изгрева. Устройството излъчва червеникава светлина, сходна на изгрев, 30 минути преди сигнала. В рамките на половин час интензитетът на светлината се усилва и до момента в който се разсъните, стаята ще бъде огряна от „ слънчеви “ лъчи. Изкуственият изгрев прави ранното пробуждане по-малко мъчно и прави събуждането през есента и зимата доста по-лесно.
Съвети за по-добър сън в студените зимни вечери
Добрият сън не се въздейства единствено от това, което вършиме, откакто си легнете. Става дума за избори, които вършиме денем и вечерта. Пре...
Прочети повече
Хранене преди лягане

Късната вечеря въздейства доста на кръвното налягане, изключително два часа преди лягане. Идеалният вид е изобилна закуска и обяд и лека вечеря - по опция не по-късно от 19:00 часа.

Правилното одеяло

Основното нещо, на което би трябвало да се обърне внимание, е пълнежа. Изборът ви би трябвало да бъде повлиян от вашите самостоятелни желания, склонности към алергии и температурата в стаята, в която спите. Най-често срещаният заряд на одеяла и възглавници е пух и пера, най-често примес от двете.

Пухът е по-мек и по-лек. Възглавницата с пера е по-твърда от пухената възглавница, а одеяло с повече пера от пух ще бъде доста неприятно. Основният плюс е натурален заряд, дишащ и хигроскопичен. Недостатъкът е, в случай че топлото одеяло е тежко.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР