През зимата температурите падат и човек се нуждае от нещо,

...
През зимата температурите падат и човек се нуждае от нещо,
Коментари Харесай

Ментов чай – успокоява и повишава имунитета

През зимата температурите падат и човек се нуждае от нещо, с което да се стопли. От топлите питиета, чайовете са това, без което не можем през този сезон. Те освен сгряват, а и покачват защитните сили на организма.

Чаят от мента е желан от доста хора поради приятния му усет, който освежава дъха. Но също така му свойство, той има доста други преимущества.

Tialoto.bg подбра най-големите изгоди от пиенето на ментов чай през зимата:

Повишава имунитета

В чая има витамини от група B, калций, натрий, фосфор, калий и магнезий. Тези хранителни субстанции са мощни помощници на тялото при вируси и настинки. Едно от главните преимущества на топлата напитка.

Изследване от 2010 година, оповестено в „ Токсикология и индустриално здраве “ потвърждава антиоксидантните свойства на чая от мента. Те оказват помощ за понижаване на свободните радикали в организма, които унищожават клетките, също по този начин усъвършенстват работата на имунитета. Освен това ментолът в билката има антимикробни свойства и може да помогне за уединяване на патогени, които попадат в организма и той боледува.

Намалява главоболието

Според Американското управление на билките и подправките, чаят от мента е потребен за облекчение на главоболие, мигрена и други признаци, породени от стрес. При нараснала консумация на топлата напитка кръвоносните съдове в мозъка се уголемяват и предизвикват понижаване на тежестта в региона на слепоочието. Ароматът на чая отпуска сетивата и понижава болките в региона на челото.

Помага при стрес

Чаят има антиспазматични средства. Когато е под стрес и напрежение, тялото се напряга повече и човек се усеща много изнемощял. В такива случаи се нуждае от утешение и малко отмора. Кофеинът или чай от мента могат да намалят кръвното налягане и телесната температура в тази ситуация, което води до разпределяне.

Ароматерапията с мента има успокоителен резултат.

Прочиства синусите

През зимата хората могат да настинат елементарно поради внезапната промяна на температурите. Тогава „ страдат “ най-вече дихателните пътища. Пиенето на чай от мента или приемането на ментол под формата на бонбони, може да отпуши носа и прочисти синусите. Ментолът релаксира мускулите на носа и гърлото и отстрани неприятните признаци при простуда и грип.

Зелен чай и мед против мазна кожа

Освежава дъха

Силният ментол оказва помощ за елиминиране на неприятния усет и мирис в устата. Антибактериалният детайл в билката, от която вършим чая, убива микробите, които са главните причинители на неприятния аромат.

Действа позитивно при намаляване

Чаят от мента оказва помощ при загуба на тегло. Много фитотерапевти – експерти, които лекуват с билки, оферират чая от мента в композиция с други при хора, които желаят да се отърват от непотребните килограми. Той предотвратява преяждане.

Подпомага съня

Пиенето на ментов чай преди лягане е чудесно средство за възстановяване качеството на съня. В него няма кофеин, той отпуска мускулите на тялото и оказва помощ при бодърствуване или будене нощем.

Лекува смутен корем

По-възрастните хора пият чай от мента при болежка в стомаха. Топлата напитка работи позитивно при отичане или нервиран стомах в резултат на нездравословни или развалени храни.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР