През зимата, особено по новогодишните празници, хората просто изкупуват тези

...
През зимата, особено по новогодишните празници, хората просто изкупуват тези
Коментари Харесай

Защо здравите хора се запасяват с кори от мандарини

През зимата, изключително по новогодишните празници, хората просто изкупуват тези сочни плодове – мандарини – от рафтовете. Някой търси съвършен сладостен усет, някой търси лека киселинност, а някой е подготвен да яде всякакви сортове в килограми, тъй като тези плодове са полезни и изключително положителни на усет.

Тъй като изобилието от мандарини у дома е норма, тогава си коства да помислим дали използваме изцяло този цитрус? Само не забравяйте, че кората на мандарина е толкоз скъпа, колкото и самият витаминен плод. Редакционният ни съвет ви кани да разберете по какъв начин да извлечете максимална полза от корите на мандарина в всекидневието си и за здравето ви.

Кора от мандарина: по какъв начин да се употребява вкъщи и за здраве

Кората на портокаловия плод съдържа антиоксиданти, етерични масла, каротеноиди, витамини, фитонциди и други скъпи витамини и субстанции. Следователно изхвърлянето на такива скъпи първични материали е просто ирационално. Той е чудесно средство за лекуване на:

дисбиоза и метеоризъм

Смелете изсушената кора от мандарина в кафемелачка и прибавете по 1 ч.л. в зърнени храни, извара и други ястия. За общ имунитет и благоденствие, тъкмо това, от което се нуждаете.

бронхит

Залейте с 300 мл вряла вода 2 с.л. нарязана кора от мандарина. Дръжте го на слаб огън за 5 минути. След това оставете течността от мандарина да престои към час. Прецедете. Препоръчителна доза: 100 ml затоплена отвара 3 пъти на ден преди хранене.

гъбички по краката

Втривайте пламенно мандариновите кори в нокътната плочка 2-3 пъти дневно. Положителен резултат ще се види след седмица.

високо кръвно налягане и бодърствуване

Залейте 200 г прясна нарязана кора с 2,5 л вряла вода, оставете да заври, изключете и оставете за един час под похлупак. След това изстискайте добре суровината и прецедете. Изсипете получената отвара във ваната (400 ml наведнъж). Правете такива водни процедури през ден, час преди лягане, в продължение на 15 минути.

кашляне и храчки

Налейте 2 с.л. нарязана кора 200 мл водка. След това поставете контейнера с бъдещото лекарство на мрачно място за една седмица. След това прецедете. Трябва да приемате инфузията преди хранене 3 пъти дневно по 15-20 капки. Не забравяйте да разредите тинктурата в чаша вода.

отмалялост, стрес, нервно напрежение

Поставете ситно нарязаната суха кора в ленена или памучна торбичка. След това го съхранявайте в найлонова торбичка или торба с цип. Ако е належащо, извадете торбичката и интензивно вдишайте аромата на мандарина в продължение на 15 минути.

като инхалация при простуда, кашлица, грип

Залейте с вряла вода шепа нарязани кори от мандарина. Изсипете сместа в съд с стеснен отвор, след което вдишайте парата за 10-12 минути. След тази процедура не излизайте на открито за един час.

Нестандартно потребление на кора от мандарина

1. Суровини за захаросани плодове и добър усет. Мандариновата кора е първокачествен бюджетен овкусител, който се употребява за тесто и продукти от извара. Само една чаена лъжичка нарязана кора ще придаде на вашите печени произведения необикновен усет. А сушените подсладени кожи под формата на захаросани плодове също разнообразяват усета.

2.Средства за запалване. Ако сте измежду природата и се пробвате да запалите огън, само че няма дребни пръчки, не се отчайвайте. Изсушената кора от мандарина ще ви помогне да излезете от тази ситуация . Гори добре.


3. Торове и надзор на вредителите.Знаете ли, че можете да наторите стайни растения с съсредоточена инфузия от кора на мандарина? Поливайте растенията с инфузия на мандарина един път седмично. Със съставките, открити в кожата на мандарина, вашите саксии ще цъфтят с нова сила . Запарката от мандарина също е положително средство в битката против вредители и заболявания, които нападат цветята. Животните не харесват този цитрус, тъй че котките няма да се приближат до вашите цветя.

Хубаво е, че пазаруването на мандарина е съвсем без загуба на пари . Наслаждавате се освен на отличен ободрителен усет, само че и се възползвате оптимално от всички потребни свойства на плода.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР