През зимата е много лесно да попаднете в снежен или

...
През зимата е много лесно да попаднете в снежен или
Коментари Харесай

7 ефективни начина да измъкнете автомобиа от снежен капан

През зимата е доста елементарно да попаднете в снежен или мразовит капан. И в случай че бързате да копаете дупки под колелата с несполучливи опити да потеглите, тогава ще бъде доста, доста мъчно да се измъкнете от плен. Дори мощен мотор в този случай няма да помогне.

За благополучие има няколко не най-лесни, само че ефикасни метода да се измъкнете от снега и да не прекарвате половин ден в него. Нека проучваме всеки от тях.
 Снимка 321703
Източник:

Намаляване на налягането в гумите

Първото нещо, което всеки притежател на кола може да направи, е да понижи налягането в гумите. За да извършите това, би трябвало леко да натиснете иглата на вентила, с цел да помогнете на въздуха да излезе. Ще чуете особено съскане. Това значи, че налягането в гумите пада. След като намалите налягането до мечтаното равнище, уверете се, че иглата се е върнал в първичното си състояние. Тогава приключването на въздух няма да продължи.

При превъртане налягането в гумите се понижава, с цел да се усили контактната повърхност с повърхността. За това в работата се вкарват спомагателни секции на протектора. Освен това такава процедура би трябвало да се извърши с всички колела, без значение от задвижването на автомобила.

Разпределение на натоварването

За да приложите този способ, би трябвало да разберете какво е тежестта на сцеплението. Тази идея се употребява необятно от опитни офроуд водачи. За да подобрите сцеплението, е належащо да разтоварите оста, която не е застрашена от буксуване. И по-късно част от освободеното тегло би трябвало да се трансферира върху плъзгащата се ос.

Този принцип работи и във връзка с колелата поотделно. Ако нямате тежки неща в колата си, можете да прехвърлите седящи пасажери.
 Снимка 216040
Източник:

Смяна на типа на покритието

Бързата смяна на типа на покритието ви разрешава да излезете от снежния плен. Ако колата е заседнала в пясък, тогава можете да напръскате малко елементарна вода върху нея и колелата елементарно ще излязат върху твърда повърхнина.

Но със сняг и лед подобен трик няма да работи. В този случай лидерът ще бъде избавен от торбата с пясък или по огромен пакет котешка тоалетна, който лежи в багажника. Достатъчно е да изсипете пясък под колелата и колата ще излезе от снежната преспа без никакви проблеми. За тези цели могат да се употребяват и механически спрейове, само че пясъкът е най-евтин.

Поставяне на брезент или картон

Можете да измененията типа на покритието по различен метод. За това дебелият непотребен картон е съвършен. Но в идеалния случай вземете парче брезент. Един метър от такава тъкан в багжика няма да е толкоз скъпа мярка. Поставете брезент под колелата и сцеплението ще се усъвършенства.

Ако нямате нищо сходно със себе си, намерете ненужни парцали или кърпи в колата, които нямате нищо срещу да съсипете. Те са идеални за този тип задания.

Същата работа може да ви свършат и гумените стелки в колата.
 Снимка 643447
Източник:

Използване на вериги за сняг

Един от най-ефективните способи за битка с буксуването е потреблението на вериги за сняг. Струва си да се погрижите за закупуването на подобен авто аксесоар.

Веригите са железни или капронови. Те се фиксират върху колелото и усъвършенстват сцеплението върху хлъзгави повърхности. Методът е доста ефикасен, само че има забележителен минус. Монтирането и свалянето на вериги за сняг лишава доста време. Но в случай че сте затънали съществено в снега, няма да можете да излезете без тях.
 Снимка 648748
Универсални вериги за сняг

Ако не ви се бърка с вериги за сняг, потърсете гривни за възстановяване на сцеплението. Те костват по-малко и се фиксират на колела доста по-лесно. Всичко, което би трябвало да извършите, е да извадите ремъците за надзор на сцеплението от багажника и да ги щракнете върху колелото с едно придвижване на китката. Такъв артикул няколко пъти усъвършенства сцеплението на всяка повърхнина, само че работи най-ефективно при конфликт с меки повърхности.
 Снимка 648747
Противоплъзгащи подложки

Противоплъзгащите подложки се назовават ​​още противоплъзгащи ленти. Те са доста евтини и налични за всеки. Такива писти се оправят чудесно със сняг и лед и оказват помощ да се измъкнете от клопката.

Но има няколко аргументи, заради които доста притежатели на коли не ги харесват. Те заемат доста място в багажника. И в случай че самият му размер е съществено стеснен, тогава всеки ангажиран сантиметър предизвиква стеснение.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР