През земния период дните са кратки и студени, което обикновено

...
През земния период дните са кратки и студени, което обикновено
Коментари Харесай

Няколко съвета как да пестим енергия през зимата

През земния интервал дните са къси и студени, което нормално усилва потреблението на електрическа енергия. След като се стъмни към 17:00ч, прекарваме повече време с включени лампи и кружки. В дългите вечери е по-вероятно да използваме компютъра и да гледаме телевизия, до момента в който затопляме стаята си на ток било то с климатик или нагревател. След коледните и новогодишни празници, потреблението на електрическа енергия се усилва, а оттова и сметките, които плащаме за ток.

Спестяване на електрическа енергия

Ако желаеме да пестим електричество през зимния сезон, преди всичко би трябвало да се съсредоточим върху уредите консумиращи най-вече сила, като ледник с фризер, електрическа готварска печка, съдомиялна машина, пералня, електрическа кана и тв приемник. Въпреки, че е на практика невероятно да се откажете от работата на охладителните устройства, спазването на няколко елементарни правила може да има позитивен резултат върху формата на сметката за ток.
Доказани решения с, които да понижим сметката си за ток
В момента доста хора имат усложнения с високите сметки за ток. В тази публикация ще се опитаме да ви дадем някои препоръки, които потвърдено ще...
Прочети повече
Когато обзавеждате кухнята, внимавайте да не поставяте хладилника покрай нагревател за отопление. Топлият въздух значи, че устройството би трябвало да черпи повече сила, с цел да охлади вътрешността си. Понякога, изключително когато не можем да решим тъкмо какво ни се яде, отваряме и затваряме вратата на хладилника неведнъж. Струва си да ограничим този табиет до най-малко – дано отворим вратата на електроуреда, когато сме сигурни какво желаеме да извадим от него. Също по този начин не би трябвало да го държим отворен дълго време, защото по този метод в него влизат топли въздушни маси, което значи, че ще би трябвало да се охлади отначало. Същото важи и когато поставите горещо ядене в хладилника – ще бъде доста по-икономично да изчакате малко, до момента в който изстине. През зимните месеци, когато температурите на открито постоянно са под нулата, някои храни, вместо да се съхраняват в хладилника, могат да се реалокират в най-хладното помещение в къщата (напр. антре) или на открито - на балкон или перваза на прозореца.

Осветлението също оказва въздействие върху размера на сметките. Приложете едно просто предписание – да не забравяте да изключите осветлението в стаите, в които не пребивавате. Има обаче едно изключение от това предписание – в случай че се върнете в дадена стая в границите на идващите осем минути, можете да забравите за изключване на лампите. Осем минути е времето, належащо на една енергоспестяваща крушка да изразходва същото количество ток, което израсходва и до момента в който свети. Прекомерното щракане на превключвателя освен води до по-висок разход на сила (енергоспестяващите крушки би трябвало да " загреят " ), само че и способства за по-бързото ползване на " флуоресцентната лампа ".

Зимата е и времето, когато готвим повече. Тук също можете да икономисате малко от сметките:

Ако употребявате електрически котлон, покрийте тенджерите с похлупак - тогава времето за готвене ще бъде по-кратко. Използвайте фурната деликатно – печете няколко неща по едно и също време, в случай че мястото и типа на приготвяната храна го разрешават. Една празна фурна изисква толкоз сила, колкото цялостната фурна, с цел да се загрее.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР