През юни ТЕЦ AES Гълъбово навършва 11 години от пускането

...
През юни ТЕЦ AES Гълъбово навършва 11 години от пускането
Коментари Харесай

За 11 години работа ТЕЦ AES Гълъбово произведе над 33 хил. ГВтч електроенергия

През юни Топлоелектрическа централа " AES Гълъбово " навършва 11 години от стартирането си в употреба. Досега най-модерната въглищна централа в България е произвела близо 33 250 ГВтч надеждна електрическа енергия за българските консуматори, което се равнява на годишното ползване на страната.

За 11 години работа 690-мегаватовата мощ е употребила над 56.3 милиона тона български лигнитни въглища, добити в държавните " Мини Марица Изток ". Използването на локален енергиен запас подсигурява освен енергийната самостоятелност на страната, само че и работни места за хиляди миньори, показват от централата.

Най-високотехнологичната въглищна централа в страната, като се изключи че е производител, има основна роля във връзка с редица систематични услуги за диспечиране на националната мрежа, които дава на държавният " Електроенергиен систематичен опетаро ".

Тъй като опазването на околната среда е измежду топ целите на " AES България ", централата е проектирана по този начин, че не може да създава електричество без работеща сероочистващата апаратура. А непрекъснатата работа на сероочистващата апаратура подсигурява по-чист въздух и отговорно отношение към природата. От стартирането си в употреба до през днешния ден Топлоелектрическа централа " AES Гълъбово " е достигнала над 97.5% успеваемост на сероочистващата апаратура, показват от сдружението.

" През тези 11 години Топлоелектрическа централа " AES Гълъбово " не стопира да потвърждава своята извънредно значима роля за енергийната сигурност, само че и за енергийната самостоятелност на България ", разяснява Иван Цанков, изпълнителен шеф на " AES България ". Той означи още, че централата не е единствено виновен вложител и благонадежден шеф. " Тя е и сътрудник на локалната и централна власт, както и на локалната общественост, в която работи, посредством своята огромна корпоративна обществена стратегия, с която подкрепя разнообразни планове и начинания в интерес на хората от Гълъбово и района ", добавя Цанков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР