През юни собственикът на SpaceX, Tesla и наскоро ребрандирания X

...
През юни собственикът на SpaceX, Tesla и наскоро ребрандирания X
Коментари Харесай

Чевек от екипа на Байдън разкри защо Мърск е искал да изтегли Starlink от Украйна

През юни притежателят на SpaceX, Tesla и неотдавна ребрандирания X (бившия Twitter) дефинира сателитната интернет услуга, като " гръбнакът “ на военните връзки на Украйна. Осем месеца по-рано той беше заплашил да спре услугата, а краткотрайните спирания провокираха мощно комплициране в украинските редици.

" Завладяващ " материал в The New Yorker хвърля светлина върху това за какво той е обмислял спиране на услугата - съгласно известията, тъй като се е тормозил по какъв начин Русия вижда присъединяване на Starlink.

Колин Кал, тогавашен заместник-министър на защитата на Съединени американски щати по политиката, беше претрупан да убеди Мъск да не дърпа щепсела.

Той си спомни по какъв начин Мъск е разказал за " страховит диалог с Путин ".

" Моето умозаключение беше, че той се изнервяше от това, че присъединяване на Starlink от ден на ден се възприема в Русия като средство за украинските военни старания и търсеше метод да успокои съветските опасения “, споделя Кал пред The New Yorker.

Този диалог се е състоял след поредност от краткотрайни спирания на услугата Starlink в Украйна. Според украински боец, който приказва пред списанието, е имало " безпорядък “, когато връзката е била прекратена.

" Комуникациите изчезнаха, формированията бяха изолирани… Командирите трябваше да карат до бойното поле, с цел да бъдат в обсега на радиото, рискувайки себе си “.

Сателитите Starlink се употребяват за връзка на бойното поле, събиране на разследваща информация и съгласуване на дронове и артилерийски удари.

През юни Пентагонът разгласи, че е постигнал договорка със SpaceX за опазване на работата на Starlink в Украйна, само че не разкри изискванията на съглашението.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР