През юли във Виена се движеха четири влака, които ухаеха

...
През юли във Виена се движеха четири влака, които ухаеха
Коментари Харесай

Виенчани гласуваха как да ухае в подземната железница

През юли във Виена се движеха четири влака, които ухаеха друго. Ухаещите влакове са украсени с флорални претекстове. Ароматите се впръскват във влакчетата посредством охладителната система и се разпределят отмерено. 
Четирите аромата - успокоителен, ободрителен, цитрусов и на рози, са обозначени с четири разнообразни цвята - виолетов, зелен, оранжев и розов. Общината подсигурява, че ароматите са тествани за вероятни алергични реакции преди приложимост. Това е пилотен план на общинското транспортно дружество „ Виенски линии ”. Целта е самите пасажери да решат дали в метрото би трябвало да ухае и да посочат коя миризма избират.

Неслучайно градският превоз във Виена е апетитен за образец в редица европейски мегаполиси. Целта е пасажерите да се усещат удобно. Ето за какво общината непрестанно работи за разширение на мрежата, редуциране на интервалите, купува нови съвременни транспортни средства и слага климатици в старите модели транспорт. 
„ Приятното пътешестване значи и прелестен климат вътре в транспортните средства. Затова стартирахме нов пилотен план с ароматизирани влакове. С неспокойствие чакам мнението на пътуващите “, съобщи Ули Сима, зам.кмет по превоза в австрийската столица. 
До 31 юли виенчани можеха да гласоподават за или срещу ароматизираните влакове и да изберат обичания си мирис на уеб страницата на „ Виенските линии ". След привършване на гласуването общината ще реши дали и идващото лято влаковете ще бъдат ароматизирани.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР