През юли търговията на дребно (без автомобили и мотоциклети) бележи

...
През юли търговията на дребно (без автомобили и мотоциклети) бележи
Коментари Харесай

Продажбите на компютри движат търговията на дребно през юли

През юли търговията на дребно (без коли и мотоциклети) бележи растеж от 2.4% по отношение на същия месец на миналата година. Това се дължи главно на двуцифрения растеж при продажбите на компютри и друга информационна техника както и при търговията с разнородни артикули.

В съпоставяне с юни покачването в търговията на дребно е с едвам 0.3% съгласно предварителните сезонно изгладени данни на Националния статистически институт (НСИ).

През юли по отношение на година по-рано търговията на дребно с компютърна и информационна техника се усилва с 20.3%, търговията на дребно с разнородни артикули - с 18.1%, а търговията на дребно с фармацевтични и медицински артикули - със 7.9%. Спад е регистриран при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - със 17.1%, и търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет - с 4.1%.

Последната група за пръв път бележи спад през този месец на годината от 2008 година насам. Той се вижда и на месечна база. В съпоставяне с юни оборотът в този сегмент се свива с 2.8%. Спад има още при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени произведения - с 0.8%.

На месечна база растеж има при търговията на дребно с разнородни артикули - с 2.2%, с фармацевтични и медицински артикули - с 1%, и с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения - с 0.6%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР