През януари за първи път видяхме наследника на Aston Martin

...
През януари за първи път видяхме наследника на Aston Martin
Коментари Харесай

325 км/ч, 671 к.с.: Aston Martin DB12

През януари за първи път видяхме наследника на Aston Martin DB11. По това време автомобилът към този момент носеше серийната си каросерия и светлини, само че не бяхме сигурни за името му. Днес английският производител разкрива напълно новия DB12, който предвещава нова епоха за автомобилния производител със доста повече мощ, по-добра динамичност и още по-високо равнище на комфорт в купето.

Aston Martin толкоз се гордее с новия си артикул, че го разказва като първия супертурър в света и " най-завършения и приключен модел DB " в историята на компанията. Но с цел да отговорим незабавно на най-големия ви въпрос - не, към момента не се загатва за мощ V12. Въпреки това новооптимизираният 4,0-литров V8 с две турбини, доставен от Mercedes-AMG, към този момент обезпечава доста повече мощ от преди, което прави DB12 даже по-мощен от DB11 V12.

В това ново приложение осемцилиндровият елемент създава 671 к.с. при 6000 об/мин и 590 фунтови фута въртящ миг сред 2750 и 6000 об/мин. Това съставлява нарастване с повече от 30 % спрямо предшественика му с V8 и с 41 к.с. повече от DB11 AMR с неговия усъвършенстван 5,2-литров V12. Новото купе има спринт от 0 до 96.5 км в час за едвам 3,5 секунди и оптималната скорост от 202 благи в час (325 км/ч).

Aston Martin твърди, че е направил няколко значими промени в V8 мотора, с цел да го направи по-производителен от преди. Те включват модифицирани профили на кулачките, усъвършенствани коефициенти на втвърдяване, турбокомпресори с по-голям диаметър и усъвършенствано изстудяване с помощта на изцяло модифицирана охладителна система с два спомагателни спомагателни охладителя върху съществуващия главен нагревател. DB12 е и първият модел на DB, който разполага с електронен заден диференциал, който може да минава от изцяло блокиран към изцяло отворен единствено за няколко милисекунди. Този V8 мотор се съчетава с осемстепенна автоматизирана трансмисия.

 





създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР