През януари следващата година предстои да се проведе семинар, който

...
През януари следващата година предстои да се проведе семинар, който
Коментари Харесай

Организират среща на преподавателите по религия от Варна, Шумен и Добрич

През януари идната година следва да се организира семинар, който да сплоти учителите по вяра и да ги поддържа в тяхната преподавателска работа. Това заяви Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, който е главен основател на срещата. По думите му, макар че в морския град има 94 учебни заведения, преподавателите са малко. Във Варна те са 15 души. В Добрич са двама и още толкоз – в Търговище. Според владиката, с преподавателска активност се занимават някои презвитери на свещениците. Така да вземем за пример, бъдеща презвитера води заниманията в детските градини в Добрич.

„ Благодарен съм на хората в Шумен. Те имат голям интерес. Това е, че би трябвало да се централизира всичко. Благодаря на Община Варна, че оказва помощ за петима души “, сподели още митрополит Йоан. Той даде за образец учителка от Синдел, която провежда на 100 % проучването на вяра и православие там “. Владиката изясни, че Митрополията е помогнала на двама учители и ще спомага за споразумяване на заплащането на тези, които не получават такова.

„ Редно е всеки митрополит да поддържа връзка и да поддържа своите преподаватели по места “, сподели още Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР