През януари 2018 г. финансовият свят беше разтърсен, когато българската

...
През януари 2018 г. финансовият свят беше разтърсен, когато българската
Коментари Харесай

Измамата за 7 млрд. лв. OneCoin на Ружа Игнатова се възроди в България

През януари 2018 година финансовият свят беше разтресен, когато българската и немската прокуратура дружно с Европол нахлуха в офисите на OneCoin - набралата близо 7 милиарда лв. капитал криптовалута, основана от българката Ружа Игнатова. Оказа се, че една от най-популярните криптовалути в света в действителност е била финансова пирамида, а управляващите в редица страни стартират следствия още от 2016 година В резултат на това през 2017 година Игнатова изчезва безследно, а брат ѝ Константин е задържан на 9 март 2019 година в Лос Анджелис. В момента чака присъдата си, откакто се призна за отговорен във финансови измами.

 Създателите на българската криптовалута OneCoin упрекнати в машинация за милиарди Виж още

OneCoin изглеждаше погубен единствено допреди няколко дни, когато измамата беше възродена с фанфари в Пловдив, а управляващите в страната както постоянно спяха, написа klinklin.bg.

Ново име - нов шанс

Очаквано, след обезглавяването на криптовалутата събитията и новините към нея внезапно спаднаха. Говори се, че в Холивуд ще се прави филм за Ружа; приказва се, че тя е отмъкнала от дубайския шейх Ал-Касими биткойни за над 13 милиарда долара; приказва се, че е мъртва.

Но като че ли в България и останалата част на света нищо не се приказва за стотиците свързани лица и компании на Игнатова, които останаха на независимост и необезпокоявани чакаха своето време. И то пристигна: сред 16 и 18 юли в хотел " Империал " в Пловдив се организира събитието по основаването на нова мрежа, правоприемник на OneCoin, с името One Ecosystem. На него беше пуснат и чисто новият уебсайт, в който има нищожна информация, само че за сметка на това логото на подправената криптовалута седи централно, както и това на OneLife - компанията, през която Ружа Игнатова оперираше.

Лапнишараните на Ружа Игнатова

По фотосите и видеата може да се види, че залата е била цялостна с хора от разнообразни страни като Румъния, Украйна, Русия, Италия, България и други Водещи - също хора от разнообразни страни, в това число и нашата. Билетите обаче никак не са евтини, тяхната цена е 1750 евро за двоен ВИП билет, 450 евро за " клас А " билет и едвам 250 евро за естествен билет.



В таблица, оповестена от един от българските уредници, се вижда и сметката, по която да бъдат преведени парите, а за адресат е посочена компанията " One Network Services Ltd. " с адрес площад " Славейков " 6A. Именно там са запечатаните офиси на Ружа Игнатова.

Видеата от събитието много припомнят на типичен финансови схеми, където група хора въодушевено изясняват на лековерната си аудитория, че са взели най-хубавото решение в живота си и напълно скоро ще са доста, но доста богати.

Навсякъде по уеб страниците, изявленията и лекциите е цялостно с препратки към OneCoin, OneLife и Ружа Игнатова, както и към самодейността в Пловдив като техен правоприемник. Те даже не се пробват да скрият вързката си с една от най-големите финансови измами в историята на света.

По-долу може да видите една от лекции по време на събитието, която още веднъж

Кои са уредниците?

Във Facebook събитието уредници са няколко души от България: Димитър Маринчев, Людмил Георгиев, Надя Малакова, Николай Борисов, Динко Червендинев и Емилия ван Хойвеген. Някои от тях са остарели лица в схемата на Игнатова.

Димитър Маринчев се спряга за един от хората ѝ, работили в Бургас преди години (заедно с Ангел Камбов) и завлекли доста наивници с хиляди левове.

Те също по този начин са мощно дейни във Facebook групата OneLife Bulgaria, в която има над 1300 членове, на които интензивно се предлага да си вложат парите в схемата. И по всичко проличава, че много от тях го вършат...

Видно е, че сходни " подгряващи " лекции и събития онлайн и онлайн са осъществявани и в други страни от листата нагоре с халтав надзор на управляващите. Съдейки по огромното количество хора, платили хиляди да бият път до България, измамата очевидно продължава да генерира милиони левове облаги, а лапнишараните с вяра за бързи пари към момента са прекалено много.

Цялата публикация можете да прочетете
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР