През второто тримесечие на годината потребителите са ползвали по-малко услугите

...
През второто тримесечие на годината потребителите са ползвали по-малко услугите
Коментари Харесай

През април-юни потребителите са ползвали по-малко услугите на туроператори

През второто тримесечие на годината потребителите са употребили по-малко услугите на туристическите организации и туроператорите както и на инженерите и архитектите. Това демонстрират данните на Националния статистически институт (НСИ) за интервала април-юни.

В съпоставяне с година по-рано оборотът в услугите на туристическите организации спада с 0.4%, а в бранша " Архитектурни и инженерни действия, механически изпитвания и разбори " - със 7.7%.

Съпоставката с данните от първото тримесечие на годината даже демонстрира по-голям спад в оборота на туристическите организации - с 5.4%, при инженерните действия той е с 5.7%.

Намаление се следи и при " Воден превоз " и " Въздушен превоз ", надлежно с 25.9 и 5.9%. В двата бранша спад в оборота има и на тримесечна база, надлежно с 12.5 и 1.3%.

В същото време най-голям растеж за година се следи при оборота в Складиране и обработка на товари, спомагателни действия в превоза " - 14.4%, и " Пощенски и куриерски услуги " - 13.6%.

В бранша " Транспорт, депозиране и пощи " оборотът пораства за година със 7.4%.

Общият календарно изгладен показател на оборота за бранш " Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; Далекосъобщения " е с 14.3% по-висок спрямо второто тримесечие на 2016 година. Нарастване на показателя на оборота има при всички действия, като най-голям е растежът при " Информационни услуги " (23.3%) и " Дейности в региона на осведомителните технологии " (22.9%).

В съпоставяне с първото тримесечие максимален растеж предстоящо има при дейностите в региона на осведомителните технологии " (13.7%) и " Производство на филми и телевизионни излъчвания, звукозаписване и издаване на музика " (9.9%). В посока нагоре са и данните в бранша по наемане и даване на работна мощ - с 11.2%.

В бранша на превоза и складирането на пощи през второто тримесечие има лек растеж от 2.4% на оборота. Най-висок растеж е регистриран при " Пощенски и куриерски услуги " - с 5.5%.

Общият показател на оборота за бранш " Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; Далекосъобщения " нараства със 7.1% по отношение на първото тримесечие на 2017 година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР