През втория ден на посещението си в Света гора в

...
През втория ден на посещението си в Света гора в
Коментари Харесай

Радев прочете Символ Верую на сутрешната Света литургия в манастира Св. вкмч. Георги Зограф

През втория ден на визитата си в Света гора в манастира " Свети Великомъченик Георги Зограф " президентът Румен Радев взе участие в утринната Света литургия, по време на която прочете текста на Символ Верую. Това оповестява прессекретариатът на президента.

Придружен от игумена на манастира архимандрит Амвросий, президентът прегледа манастирската библиотека, в която се съхранява написаната от Паисий Хилендарски " История Славянобългарска ".

Румен Радев подари на манастира инсталация, която мери индикатори за изискванията, при които се съхраняват книгите в библиотеката.

Светата Зографска обител продължава да бъде страж на Православието и на чистото обучение на вярата, дирек и поддръжник на истината. Това посочи президентът в приветствието си към игумена архимандрит Амвросий и към монасите от манастира „ Св. Великомъченик Георги Зограф “ в първия ден на визитата си.

Президентът изрази пред архимандрит Амвросий своето и на българския народ поклонение пред виновното монашеско служение, което укрепва православното единение.

Румен Радев акцентира, че и отсега нататък може се разчита на поддръжка от българската страна за по-нататъшното одобряване на Зографския манастир като важен център на православното монашество и на българската нематериалност.

По-рано в събота президентът организира среща с духовното управление на самостоятелната монашеска общественост Света гора в административния център Карея.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР