През вчерашния ден стана ясно, че дългогодишният кмет на Ловеч

...
През вчерашния ден стана ясно, че дългогодишният кмет на Ловеч
Коментари Харесай

ГЕРБ-Ловеч: Къде е политическата отговорност на БСП-Ловеч по случая Казанджиев

През вчерашния ден стана ясно, че дългогодишният кмет на Ловеч от Българска социалистическа партия Минчо Казанджиев, който е и регионален водач на партията, е един от тримата подсъдими, които ще бъдат изправени пред Специализирания углавен съд. Обвинението към него е за занемареност като кмет на общината, т.е. обвързвано със служебните му отговорности като градоначалник, повдигнат и определен с листата на Българска социалистическа партия.

Вече втори ден е поразително мълчанието на Българска социалистическа партия по случая „ Минчо Казанджиев “ и неговия зависещ – началник на плана, по който е поръчано, доставено и платено аленото влакче, обект на следствието и обвиняването.

Когато става въпрос за повдигнати обвинявания на някой от или непосредствен до ГЕРБ, и то при изискване, че дейностите му по никакъв метод не са свързани с партията и тя неотложно и изрично се е разграничила от държанието му, Българска социалистическа партия излиза с гръмовни заявления и апели за бързо и транспарантно правораздаване. Сега, когато един от най-знаковите им кметове, даван за образец от партийната им централа, е към този момент обвиняем, се мълчи и няма никаква реакция от тяхна страна. Кога са откровени в настояването за заслужено правораздаване? Или когато се касае за тях, това не важи? А въпроса за политическата отговорност?

Ще има ли случай, в който Българска социалистическа партия най-малко един път ще поеме политическа отговорност за срамните дейности на своите? Пак ли ще чакат хората да не помнят, както когато техен народен представител ги назова дебили? Или когато техен заместник-председател на Народното събрание написа нова история с изказванието, че Народният съд бил " належащо правораздаване "?

А Минчо Казанджиев с каква възвишена цел ощети Ловеч със стотици хиляди левове? И дали единствено с толкоз, колкото са упоменати в обвинителния акт на Окръжна прокуратура? Колко бяха случаите, в които при най-малкото подозрение за нещо неправилно ГЕРБ изрично се разграничи от свои фрагменти? Да, когато дълги години ръководиш изпълнителната власт и имаш стотици кметове из цяла България, стотици общински съветници в страната и хиляди членове и симпатизанти, постоянно са вероятни неточности, постоянно е допустимо да са те подвели в преценката за някого. За разлика от Българска социалистическа партия обаче, ГЕРБ постоянно са поемали политическата си отговорност! А някой може ли да се сети единствено за един случай, в който Българска социалистическа партия да са я поели? Явно и в политиката моралът и достолепието са за всички останали, само че не и за Българска социалистическа партия!

Къде са в този момент народните представители от Българска социалистическа партия, къде са общинските съветници от Българска социалистическа партия, които са толкоз дейни в обвиняванията към ГЕРБ? Къде е в този момент Корнелия Нинова да вземе отношение към регионалния водач на Българска социалистическа партия – Ловеч? Къде в този момент е вашата сдържаност, дами и господа, вашата отговорност пред хората на Ловеч?

Политическа партия ГЕРБ в Ловеч приканва правораздавателните институции за транспарантни и бързи дейности по въпросите „ Йовка Тодорова “, „ Минчо Казанджиев “ и компания. Това е значимо за хората, останали тук макар повече от 25-годишното ръководство на Българска социалистическа партия, през което градът бе разграбен и доведен до днешното положение!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР