През вчерашния ден Новак Джокович допусна поражение от Иржи Весели

...
През вчерашния ден Новак Джокович допусна поражение от Иржи Весели
Коментари Харесай

Джокович след загубата: Липсва ми игрови ритъм; надявам се, че ще се върна скоро

През вчерашния ден Новак Джокович позволи проваляне от Иржи Весели на четвъртфиналите на първата си конкуренция за годината - АТР 500 шампионата в Дубай, и по този начин загуби и лидерската си позиция в международната класация, която от понеделник ще бъде ръководена от Даниил Медведев. На конференцията си след загубата сърбинът разяснява четвъртфиналния си дуел и посочи като съществена причина неналичието му на спортна процедура от началото на сезона.

" За страдание, през днешния ден не беше моят ден. Поздравления за Иржи, той бе по-добрият, играта му бе страхотна. Въпреки това се борих до последния удар. Успях да пробия, когато Весели сервираше за мача, и затрудних задачата му до последния удар. Очевидно ми липсва игрови темп - елементарно се вижда това. Колкото повече мачове играя, толкоз по-уверен ще бъда, толкоз по-комфортно ще се усещам на корта. Тренировките и формалните мачове са две изцяло разнообразни неща. В шампионатите всяка точка е от голяма важност, а също по този начин нервното напрежение също оказва своето въздействие, тъй че би трябвало да се справяш с повече неща от тези, с които се занимаваш всекидневно на тренировките. "

: The more matches I play, the more comfortable I get on the court. I didn`t have many matches at all last few months.

I`ll have to follow the situation, see how it goes. Wherever I get an opportunity to play, I will (smiling). Hopefully that will be soon.
— Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Относно бъдещето си в тениса, мотивацията на корта и страстите след изгубения мач Джокович отговори по този начин: " Ще продължа да играя тенис, до момента в който в действителност желая и мога да го върша, до момента в който тялото ми ми разрешава, както и събитията в живота ми. Имам поддръжката на хората към мен. Ако всичко е в интерес на това да играя професионален тенис и да се състезавам, ще продължа да го върша ".

" Разбира се, към момента съм пределно стимулиран и се нервирам, когато изгубя мач ", продължи той. " Това е от огромно значение за мен, без значение от възрастта. Всъщност съм благополучен, че изпитвам толкоз огромен набор от страсти всеки ден, тъй като това значи, че в действителност желая да бъда част от този спорт. Надявам се, че ще се върна на корта доста скоро. Ако получа късмет, ще се опитам да се възползвам оптимално от него.

Имал съм толкоз доста пропуснати шансове в живота си. Всеки път, когато допуснеш проваляне, биваш отстранен от шампионата и това е пропуснат късмет. Не желая да оплаквам за изгубените си мачове. Преодолях това. Разбира се, че съм смутен, когато изгубя. Нормално е, тъй като на корта се състезаваме един против различен. И двамата желаеме да победим, само че може да има единствено един победител. На идващия ден обаче към този момент обръщаш нова страница и започваш нова глава в своята тенис кариера ", приключи 20-кратният първенец от Шлема.

: Of course I`m still motivated and I`m still pissed off when I lose a match. I care about winning every match, as anybody else on the tour.I`m actually glad that I`m feeling a lot of emotions every single day because it means that I really want to be part of this sport.
— Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР