През уикенда в различни части на света се проведоха протести

...
През уикенда в различни части на света се проведоха протести
Коментари Харесай

Антония Първанова: 92 вида маски не предпазват от коронавирус

През уикенда в разнообразни елементи на света се организираха митинги против карантинните ограничения и имунизациите. Според стачкуващите налагането на условия като носенето на маска нарушава правата им. Битката с COVID-19 обаче не приключила, а на напред във времето излизат въпросите кои от разпоредбите да останат, кои фактически свършиха работа и най-много би трябвало ли да свалим маските след имунизиране.

Маските на закрито в Съединени американски щати за имунизираните жители падат, тъй като тяхната Национална организация по проучване успеваемостта на защитните средства изследва 92 типа маски от друг тип и потвърди, че те не защищават като се изключи FFP2, която има 95% отбрана, останалите имат под 30% отбрана, счита доктор Антония Първанова, педиатър и специалист в ръководството на опазването на здравето.

Според доктор Станимир Хасърджиев, ръководител на Националната пациентска организация, пък в обществена среда носенето на маски изигра сериозна роля. Първо, те само работят, когато има всеобщо разпространяване на обещано заболяване, т.е. в този момент към този момент, когато пикът на болестта е минал, маските нямат такова значение, добави той. По думите на Хасърждиев маската не може да се носи от всеки, тъй като има болести, при които това е противопоказно, само че здравите пък би трябвало да проявят приемливост и да носят защитното средство.

Според Първанова най-голяма тежест при COVID-19 има държанието на хората, които са инфектирани и неспазването на противоепидемичните ограничения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР