През уикенда бе фиксиран голям спад в курса на всички

...
През уикенда бе фиксиран голям спад в курса на всички
Коментари Харесай

През уикенда се срина цената на всички основни криптовалути

През уикенда бе закрепен огромен спад в курса на всички съществени криптовалути.

Цената на биткойна слезе под $7000 и доближи до равнище $6765,54 за 1 BTC. Това е сериозен спад от към 12%, Пазарната капитализация на главната криптовалута слезе на $42 милиарда. В съпоставяне с началото на тази година, спадът на Bitcoin е почти 53%.

Подобна е обстановката и при останалите криптовалути, написа kaldata.com. Техният спад е приблизително с 10%. Като резултат от това, целият криптовалутен пазар се сви до $298 милиарда. През месец януари той бе на равнище $830 милиарда.

Причината за тази обстановка са няколко фактора, едновременното деяние на които доведоха до това доста намаляване на криптовалутния курс. В Южна Корея бе записана хакерска офанзива против борсата Coinrail, довела до загубата на известно количество криптовалута. Coinrail не оповестява сумата, само че посочи, че към 70% от откраднатите цифрови активи са от „ студените портфейли “. Това е хардуер, който няма достъп до интернет. Корейската полиция проверява случая.

Coinrail не е от най-големите криптовалутни тържища, само че сътвори мощен отрицателен тренд.

Има и съществени опасения, че Китай може да забрани криптовалутните търговски площадки на своя територия. Всичко това се отразява негативно на цифровите пари.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР