През целия си живот ние чуваме, че не бива да

...
През целия си живот ние чуваме, че не бива да
Коментари Харесай

Лошите навици, които погрешно считахме за вредни

През целия си живот ние чуваме, че не трябва да вършим това или това, тъй като е рисково или потребно, че не би трябвало да ядем такава храна или да наблегнем на тези артикули, тъй като са нездравословни или здравословни. Ежедневието ни е изпълнено със забрани, правила и рекомендации, които в случай че не следваме и не осъществим, ще пострадаме - физически или здравословно.

Кафето е нездравословно, а закуската не може да бъде пропусната. Списъкът ни с нездравословни привички е дълъг, тъй като съвсем за всичко може да се откри нещо, което го прави нездравословно или рисково.

Всъщност се оказва, че не всички нездравословни привички са в действителност нездравословни и е по-умно да следваме правилото, че всяко нещо в умерени дози няма да ни навреди.

Вижте кои са тези неприятни привички, които в прочут смисъл се оказват много потребни.

Пропусната закуска



Още от детството ни се споделя, че би трябвало да се яде закуска. Всъщност закуската не е нужна. Смята се, че в случай че постоянно прескачате закуската, можете да качите килограми. Но последните изследвания демонстрират, че всичко е тъкмо противоположното. Гладуването и прескачането на храна може да помогне на човек да отслабне. И неналичието на закуска въздейства позитивно върху успеваемостта на образованието.

Пиенето на кафе



Това наподобява е безконечен мотив. Някои лекари споделят, че въобще не можете да пиете кафе, а други - че е потребно. Не толкоз от дълго време учените даже потвърдиха, че потреблението на тази ароматна напитка понижава риска от онкологични болести. Освен това, кафето може да ни защищити от диабет. Но въпреки всичко се предлага да се ограничи количеството на употребяваното кафе до 400 мл дневно (не повече от две чаши кафе).

Консумацията на яйца



Те също са заобиколени от борби за тяхната изгода или щета. Не яжте яйца, има единствено белтъците, яжте яйца единствено един път седмично - толкоз доста изказвания, които са ни споделили за този артикул. Но яйцата са доста здравословни, тъй като съдържат огромен брой витамини и минерали, които се всмукват добре. И още: би трябвало да ядете белтъка и жълтъка.

Мазни храни



Много хора, които желаят да отслабнат, изберат диета с ниско наличие на мазнини и високи равнища на нишесте. Но това не работи. В Америка е извършено изследване, което демонстрира, че яденето на нискомаслени храни не оказва помощ да отслабнете.

В допълнение, потвърдено е, че такава диета въобще не оказва помощ за рак на гърдата, рак на дебелото черво и сърдечно-съдови болести.

Енергийни питиета



Смята се, че енергийните питиета са същинска отрова за нашето тяло, унищожават сърцето ни и скапват здравето ни. Но те не са толкоз ужасни за нас, както си мислехме. Единственото, което е нездравословно в тях е захарта. И всички останали съставки, витамините В и тауринът са изцяло безвредни за човешкото тяло.

Пиенето на вино



Смята се за един от неприятните привички. Но някои откриватели имат вяра, че хората, които пият умерено (не повече от 2 чаши вино на ден), понижават риска от развиване на мозъчни болести. Резултатите от проучванията, оповестени предходната година в списанието Болест на Алцхаймер, потвърждават, че хората, които пият малко вино, са по-склонни да доближат 85-годишна възраст без признаци на заболяване.

Използването на обществени мрежи



Смята се, че честото потребление на смарт телефоните и обществените мрежи е неприятно за нашето здраве. Но множеството проучвания удостоверяват, че смарт телефоните не са безусловно зло, в някои случаи те даже могат да бъдат доста потребни.

През 2017 година е извършено изследване, резултатите от което са оповестени в Psychological Science. По време на това проучване е открито въздействието на смарт телефоните върху 120 000 английски младежи. Оказа се, че потреблението на обществени мрежи не е нездравословно за множеството младежи и за доста от тях са били потребни, тъй като по този метод децата са получили морална поддръжка от своите връстници.

Сигналите и вълните, идващи от телефона



Всеки лист със препоръки по какъв начин да увеличите продуктивността наложително включва детайла "Изключване на сигналите по телефона ". Обаче, както се оказа, този съвет не е изцяло верен. Последните опити потвърждават, че хората, които не получават вести, се усещат напрегнати и нервни.

Дълги тренировки



Добър и потребен табиет е дългият тренинг, само че не е належащо да изчезвате в залата за няколко часа дневно, с цел да останете във форма. Проучванията потвърждават, че интензивното 7-минутно упражнение на всички мускулни групи може да бъде доста по-полезно от един час.

Сънят денем



Един възрастен нормално би трябвало да спи 7-8 часа дневно. Но със настоящия темп на живота, сходна фантазия е огромен разкош. Следователно, 20-30 минути сън денем могат да прибавят жизнеспособност и да усилят продуктивността. Така че не се отхвърляйте от съня си, тъй като може да бъде доста потребен. Само помнете, че не би трябвало да бъде по-дълго от половин час и в интервала сред 13 и 15 часа, тогава ще се разсъните пламенно и отпочинали.

През целия си живот сте смятате, че всичко това е нездравословно, само че се оказва, тъкмо противоположното. Но в този момент знаете, че тези привички въобще не са смъртоносни и не трябва да се обвинявате за тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР