През целия ден в София продължи работата по снегопочистването във

...
През целия ден в София продължи работата по снегопочистването във
Коментари Харесай

Над 140 снегопочистващи машини извършиха обработки срещу заледяване в София

През целия ден в София продължи работата по снегопочистването във всички 24 региони на града. Извършени са обработки със смеси против замръзване и разчистване на сняг. Над 140 снегопочистващи машини правиха обработки. Количествата паднал сняг към 17 ч. над София са сред 10-12 см по данни на Национален институт по метеорология и хидрология, оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Градският превоз се движи на всички места при зимни условия и извършва всички свои направления.



Днес компаниите, ангажирани със снегопочистването обработваха улици и булеварди, по които се движи градския превоз, съществени улици в регионите и отчасти вътрешно-квартални улици, както и Южната дъга на Околовръстен път и общински пътища. Обработени със смеси против замръзване са и мостове и стръмни сектори.

Извършени са двукратни обработки на прилежащите пространства към спирки на градския превоз и методите към подлези.

На Витоша са опесъчени планинските пътища " Бояна " – околност " Златни мостове " и " Драгалевци " – хижа " Алеко ".



Дежурните екипи на Столичен инспекторат са на терен, с цел да наблюдават ситуацията и управляват дейностите на почистващите компании. Аварийните екипи на общината също правят обходи в града.

Столичната община обезпечава протекция и храна за нуждаещите се останали без дом хора. В Центъра за краткотрайно настаняване на Столичната община през последните два дни са настанени трима души. Гражданите могат да подават сигнали за бездомни хора на телефон 112.



фотоси: БГНЕС

В утрешния ден се чакат негативни температури. От общината припомнят на етажните собствености, търговски обекти и офис здания да почистят пространствата пред съответните си здания. Шофьорите да употребяват колите си оборудвани за придвижване при зимни условия и да карат със съобразена скорост.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР