Между два и 22 сантиметра достигна снежната покривка у нас

...
Между два и 22 сантиметра достигна снежната покривка у нас
Коментари Харесай

В капана на зимата: Най-много сняг падна в Плевен и региона

Между два и 22 сантиметра доближи снежната завивка у нас към късния следобяд. Най-много сняг падна в Плевен и района. 337 снегопочистващи машини обработват пътищата в цялата страна. Валежите последователно стопират, а през нощта и на следващия ден се чака температурите да паднат още. Усещането за мраз ще се усили от сдържан вятър, който тук-там може да докара до виелици и навявания.



Усложнената зимна конюнктура не провокира тежки произшествия по пътищата в страната. Проходът " Петрохан " е пристъпен при зимни условия. Ограничения за камиони над 12 тона са въведени на проходите " Предела " и " Юндола ". Обилен снеговалеж, гъста мъгла и неприятна видимост има и по Автомагистрала " Струма ". Десетки машини от няколко области чистят и опесъчават трасето. 5 обитаеми места в Благоевградско са без ток.

В Пловдивска област няма затворени пътища след падналия сняг. Чиста до асфалт е и автомагистрала " Тракия " в региона на Пловдив, обявиха от регионалното пътно ръководство.



фотоси: Българска национална телевизия

В София екипи на Столичния инспекторат през целия ден направляваха активността на почистващите компании на прилежащите пространства към спирките на градския превоз, методите към подлези и метростанции.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР