През това лято на мода се завръщат ретро коктейлите от

...
През това лято на мода се завръщат ретро коктейлите от
Коментари Харесай

Ретро коктейлите се завръщат на мода това лято

През това лято на мода се завръщат ретро коктейлите от вида " Манхатън " и " Маргарита ", сподели във Варна ръководителят на Българската асоциация на барманите /БАБ/ Пенчо Пенчев.

Варна
 коктейл Манхатън коктейл Манхатън
По думите му доста настоящи ще бъдат и карибските коктейли в керамични чаши, които са на основата на ром плюс всевъзможни комбинации от ликьори и сиропи. Според Пенчев барманите ще подготвят и доста изкушения с джин, единствено че питието ще бъде овкусено с разнообразни екзотични подправки. При коктейлите с водка най-популярен остава " Московско муле ", в който алкохолът е разбъркан с джинджифилова лимонада и фреш от лайм.

Майсторството при приготвянето на коктейли е едно от главните надпревари на 28-то национално състезание за бармани, което стартира през днешния ден във Варна. Пенчев посочи, че в конкуренцията вземат участие 34 души от цялата страна. Освен практическата част, тази година в надпреварата е планувана и теоретична, в която са включени 50 въпроса. По думите на Пенчев в границите на два дни участниците би трябвало да покажат и уменията си в приготвянето на кафе, десертни коктейли, както и в наливането на бира.

Наградата за спечелилите в категориите " Флеър " и " Класика " е присъединяване в Световното състезание за бармани през октомври в Талин. Спечелилият наградата " Млад барман " ще замине за Франция, с цел да премери сили със свои сътрудници до 27 години от целия свят.
 коктейл Маргарита коктейл Маргарита
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР