През тази седмица Световната банка представи своя доклад за паричните

...
През тази седмица Световната банка представи своя доклад за паричните
Коментари Харесай

Мигрантите от тези държави изпращат пари от чужбина, колкото 1/4 от родните им икономики

През тази седмица Световната банка показа своя отчет за паричните преводи на мигрантите в чужбина към родните им страни. Според него техният размер е повишен със 7 на 100 до 613 милиарда $ през 2017 година.

На първо място като адресат на най-вече средства е Индия с резултат от 69 милиарда $, следвана от Китай с 64 милиарда $. В топ 5 влизат още Филипините, Мексико и Нигерия.

Въпреки големите размери на прехвърлянията към тези страни обаче има други, за които тези парични потоци се оказват решаващи. Става въпрос за такива, където приходите са по-ниски, а изпращаните средства се равняват на над една четвърт от стопанските системи им.

От платформата за статистически проучвания Statista пресмятат, че тези прехвърляния имат най-голяма тежест за стопанската система на Киргизстан. За 2017 година мигрантите са изпратили там общо 2,5 милиарда $, които се равняват на цели 35% от брутния вътрешен артикул (БВП) на страната.

Втора след нея е Тонга, като изпратените там едвам 100 милиона $ се пресмятат на 33 на 100 от стопанската система на дребната островна страна. На трето място е Таджикистан с прехвърляния в размер на 2,2 милиарда $, които съставляват 31% от стопанската система.

Сред тези страни максимален е размерът на преводите към Непал - 6,9 милиарда $. Тази сума също се пресмята на повече от една четвърт от стопанската система на страната или по-точно на 29% от Брутният вътрешен продукт. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР