През тази седмица ни очаква понижение на температурите, като се

...
През тази седмица ни очаква понижение на температурите, като се
Коментари Харесай

Анастасия Стойчева, НИМХ: През ноември ни очаква топло време, без много съществени валежи

През тази седмица ни чака намаляване на температурите, като се чака към края на седмицата оптималните стойности да доближават сред 13 и 18 градуса. Това съобщи в ефира на " Добро утро, Европа " Анастасия Стойчева от Национален институт по метеорология и хидрология.

В неделя обаче, когато ще сен организира балотажът на локалните избори, ни чака релативно топло време.

До средата на ноември времето ще остане топло за сезона, без извънредно високи температури, само че с продължителни интервали на топли и слънчеви дни.

Второто десетдневие ще има периодично повтаряне на преминаващи атмосферни фронтове и по-стабилно време, а към средата на второто десетдневие се чакат и по-съществени превалявания, сподели още Стойчева.

В края на месец ноември ни чака по-спокойно време, само че тогава е допустимо да стартират да се появяват есенните мъгли. Те ще бъдат вследствие на по-високите температури в равнинната част на страната, което пък е причина за образуването на ниска облачност.

По Черноморското крайбрежие мъглите обаче ще бъдат по-често срещано събитие, като даже тази заран там имаше региони с мъгла, сподели още синоптикът.

Октомври беше топъл месец, с доста малко превалявания, а има региони от страната, в които не е капнала нито капка дъжд, сподели още Анастасия Стойчева.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР