През тази седмица мъжкият тенис елит се насочи към Азия,

...
През тази седмица мъжкият тенис елит се насочи към Азия,
Коментари Харесай

Тенис боговете сигурно са полудели

През тази седмица мъжкият тенис хайлайф се насочи към Азия, където започва интервалът с класни шампионати на хард настилка, които се организират в Китай и Япония.

И до момента в който в идващите две седмици ще се насладим на мощни шампионати от категория АТП 500 в Токио и Пекин, както и на Мастърс в Шанхай, то през актуалната погледите са ориентирани към Ченду, където се организира шампионат от по-ниската категория АТП 250.

И в него обаче участват задоволително мощни тенисисти от топ 50 на света. Само че огромният въпрос е какво, по дяволите, се случва в Ченду?

Защото шампионатът е на фаза четвъртфинали, а познайте какъв брой тенисисти от първите четири сложени са в шампионата към момента? Нула! А какъв брой от топ 8 на схемата? Само един!

Всичко стартира в сряда, когато единствено в границите на няколко часа отпаднаха първенецът и финалистът от 2016 надлежно Карен Хачанов и Алберт Рамос-Виньолас, втори и трети в схемата през тази година. А да не приказваме, че те даже не оказаха опозиция на противниците си. Душан Лайович мина през испанеца с 6:2, 6:3, а Денис Истомин разруши Хачанов с 6:3, 6:2.

А в четвъртък шокиращите резултати продължиха. №1 в схемата и член на топ 10 на света Доминик Тийм също изигра единствено един мач в Ченду след 6:7(6), 4:6 против Гуидо Пея. А какво да кажем за четвъртия подложен Андрей Рубльов, който взе единствено 3 гейма на 34-годишния Йен Ксун Лу?

Други сложени като Кайл Едмънд, Леонардо Майер и Виктор Троицки също към този момент се сбогуваха с конкуренцията и по този начин японецът Юичи Сугита се оказа единственият от топ 8, който продължава да се бори за трофея.

Всички това обаче значи, че до края на седмицата ни чакат непредсказуеми мачове и огромна конспирация, тъй като на процедура всеки един от останалите в схемата има своите шансове за трофея.

А точно Сугита открива борбата на четвъртфиналите с дуел с Лайович. След тях е ред на непредсказуем конфликт сред Джаред Доналдсън и Денис Истомин. Тези два мача ще бъдат излъчени в ефира на Mtel Sport 2 от 9 часа тази заран.

Отстранилият Тийм Гуидо Пея пък ще се изправи против демонстриращия превъзходен тенис в края на сезона Тейлър Фриц. Американецът е един от най-талантливите тенисисти и се бори за присъединяване на финалния Мастърс на "Следващата генерация " в Милано. Последният четвъртфинал пък опълчва двамата ветерани Йен-Хсун Лу и Маркос Багдатис.

Mtel Sport 2 ще излъчи онлайн и двата полуфинала, както и финалният конфликт. В събота полуфиналите са от 9 часа, а борбата за трофея е в неделя от 11:30.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР