През тази години Съединените американски щати ще приемат общо три

...
През тази години Съединените американски щати ще приемат общо три
Коментари Харесай

Ботас с интересно предложение за четвърто състезание в САЩ

През тази години Съединените американски щати ще одобряват общо три надпревари във Формула 1, а първото от тях ще бъде в Маями този уикенд. Останалите две визити на кервана в Съединени американски щати ще бъдат за Гран При на Съединени американски щати в Остин в края на октомври, а в средата на ноември ще се организира и дебютната Гран При на Лас Вегас.

Така едвам за трети път в историята на Формула 1 една страна ще одобри не един, не два, а цели три турнирни кръга в границите на една година. В предишното това се е случвало през 1982 година, когато още веднъж Съединени американски щати одобри три надпревари (Лонг Бийч, Детрой и още веднъж Лас Вегас). Вторият път бе много по-скорошен, а точно през 2020 година, когато преустройването на календара в отговор на пандемията от COVID-19 разреши на Италия да одобри три старта. Тогава те се организираха надлежно на „ Монца “ (Гран При на Италия), „ Муджело “ (Гран При на Тоскана) и „ Имола “ (Гран При на Емилия-Романя).
 Доменикали: Американските надпревари не си пречат Доменикали: Американските надпревари не си пречат
Преди началото на уикенда в Маями водачът на Алфа Ромео Валтери Ботас приказва пред racingnews365.com и съобщи, че би се радвал към календара да бъде добавено четвърто съревнование в Съединени американски щати и даже уточни на коя писта той би желал това да се случи.
 Ботас желае бързо развиване от Алфа Ромео Ботас желае бързо развиване от Алфа Ромео
„ Мисля, че на „ Лагуна Сека “ ще бъде готино, само че аз в никакъв случай не съм бил там. Не знам дали даже е допустимо да отидем там с тези коли, само че това е един добър въпрос. Както споделих аз не съм бил там, а единствено съм виждал пистата по малкия екран и видео игрите “, разяснява финландецът.

„ Лагуна Сека “ се намира в Калифорния и в предишното е домакинствала на Гран При на Съединени американски щати в MotoGP (за последно през 2013 година), а от 2019 насам приема и сериите Индикар. Освен това трасето с дължина от 3.6 километра е дом и на една от най-известните комбинации от завои в света, а точно завои 7, 8 и 8а, известни още като „ Тирбушон “ (на долната снимка).

Определено обаче може да се каже, че желанието на Ботас Формула 1 да посети тази калифорнийска писта няма да се сбъдне елементарно, защото той не дава отговор на нужните стандарти за спорта. Трасето притежа „ Лиценз 2 “ на ФИА, което значи, че то не може да домакинство даже на публични проби във Формула 1, а какво да приказваме за спортен уикенд. И въпреки всичко – не е неприятно човек да си мечтае.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР