През тази година ще бъде отворена процедурата за технически проект

...
През тази година ще бъде отворена процедурата за технически проект
Коментари Харесай

Премиерът: ЕИБ е гаранцията, че няма да има лобистки интереси в Детската болница

През тази година ще бъде отворена процедурата за механически план и архитектурно осъществяване на Национална детска болница. Това сподели министър председателят акад. Николай Денков по време на „ живата връзка “ във фейсбук, в която отговаряше на въпроси на жители и медии.

„ В момента има много явен график по построяването на детската болница. Поканили сме външен съветник – Европейската капиталова банка (ЕИБ). Тя би трябвало да събере специалисти, които не са персонално заинтригувани, и да направи обзор на това какви отделения би трябвало да има в болничното заведение, с по какъв брой кревати, тъй че да сме сигурни, че ползите, които дефинират проекта за болничното заведение, не са лобистки. Заданието е предоставено, има период от 7 месеца да бъде изпълнено “, сподели министър-председателят.

 Той добави, че целият развой лишава време, само че пък по този начин се подсигурява, че ще бъде построена тъкмо болничното заведение, от която имаме потребност.

По отношение на решаването на проблемите с демографската рецесия акад. Денков уточни заложеното в бюджета за 2024 година 50-процентно нарастване на еднократните помощи за раждане на дете, двойното нарастване на еднократната помощ за бременните, както и спомагателните средства за ограниченията за репродуктивно здраве.

„ Увеличени са и средствата за стратегиите инвитро, защото доста фамилии търсят това решение “, сподели министър председателят.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР