През тази година се очаква средната месечна температура през февруари

...
През тази година се очаква средната месечна температура през февруари
Коментари Харесай

Какво да очакваме от времето през февруари

През тази година се чака междинната месечна температура през февруари у нас да бъде към и над нормата. В по-голямата част от страната най-ниските температури през месеца ще бъдат сред минус 13 и минус 8 градуса, а най-високите температури ще са сред 14 и 19 градуса. Това заяви за Българска телеграфна агенция синоптикът Марияна Попова от бранша " Метеорологични прогнози " в Националния институт по метеорология и хидрология. Тя предвижда, че месечната сума на преваляванията ще бъде към нормата.

Средната месечна температура за февруари в Северна България и по високите полета у нас е от 0 до 2 градуса, в Южна България и по Черноморието - сред 2 и 5 градуса, а в планините - сред минус 8 и минус 3 градуса.

Средната месечна сума на преваляванията в равнините е сред 30 и 50 литра на квадратен метър, в планините - сред 40 и 70 литра на квадратен метър, а за Рило-Родопския масив и Странджа е от 60 до 100 литра на квадратен метър.

В началото на февруари ще бъде много по-топло от нормалното, изключително през първите дни в Източна България, където ще духа сдържан югозападен вятър. Вероятността за превалявания доникъде на десетдневието ще е дребна.

През втората половина от интервала ще има превалявания, в равнинната част от страната най-вече от дъжд, в планините - от сняг. Температурите ще се намаляват, само че ще останат по-високи от междинните за месеца.

През второто и третото десетдневие на февруари температурите ще се намалят още и ще се двоумят към междинните за месеца. Динамиката на атмосферата ще се резервира и времето ще бъде изменчиво, с чести валежи. В равнинната част от страната ще има и дъжд, и сняг, само че вероятността за трайна снежна завивка е дребна, предвижда Марияна Попова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР