През тази година се навършват 145 години от създаването на

...
През тази година се навършват 145 години от създаването на
Коментари Харесай

Започна парада за Деня на храбростта в София! Президентът поздрави армията НА ЖИВО

През тази година се навършват 145 години от основаването на Българската войска. Денят на храбростта и празникът на Българската войска на 6 май се отбелязва с водосвет на бойните флагове и знамената светини и с боен церемониал.
Прочетете още
" Целият персонален състав, който взе участие, е извънредно стимулиран. Момчетата и девойките упражняват от няколко седмици. Ние сме тук. Съществуваме поради вас и ще бъдем на мястото си. На парада ще забележим техниката, с която разполагаме, само че най-много ще забележим хората, които са съставната част на Българската войска. Защото каквато и да е техниката, значими за хората ", сподели пред на Българска национална телевизия ген.- майор Деян Дешков - пълководец на Сухопътни войски и командващ парада.



В празничния ден на площад „ Княз Александър Първи “ в столицата ще преминат над 800 военнослужещи в 7 представителни блока от Националната гвардейска част, НВУ „ Васил Левски “, военни формирования 24150-Стара Загора и 22160-Плевен от състава на Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили и Съвместното командване на специфичните интервенции. Ще бъдат показани мостри на типове военна техника на въоръжените ни сили. За първи път в парада ще дефилират италианските бойни машини „ Freccia “ („ Стрела “) от състава на многонационалната бойна група в България. В парада ще вземат участие и 174 военни музиканти от Гвардейския внушителен духов оркестър, представителните духови оркестри на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, военно формирование 34750-Карлово и Съвместното командване на специфичните интервенции, фестивалният оркестър от състава на Националния боен университет „ Васил Левски “ и военно формирование 24 150 – Стара Загора.



В 9 часа във Военноморския флот във Варна под звуците на националния химн беше осъществено празничното разцветяване на флаговете на бойните кораби.

В Денят на храбростта министърът на защита Димитър Стоянов разяснява, че процесите на рационализация на армията са тотално изостанали.

" Армията ни е преди всичко по натовски модел и пример. Бюджетът не е задоволителен, процесите на рационализация са тотално изостанали ", съобщи Димитър Стоянов.

Началникът на защитата адм. Емил Ефтимов изрази вяра депутатите да одобряват капиталовата стратегия за рационализация на Българската войска и акцентира, че страната ни е заслужен сътрудник на НАТО и има с какво да се гордее.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР