През тази година рязко е нараснал експортът от Турция на

...
През тази година рязко е нараснал експортът от Турция на
Коментари Харесай

FT: Турция стремително е увеличила износа на военни стоки за Русия

През тази година внезапно е повишен експортът от Турция на продукция, която е витално значима за военната машина на Русия. Това ускори опасенията на Съединени американски щати и техните съдружници, че турската страна работи като канал за чувствителни артикули, написа Financial Times.

Отбелязва се, че повишените размери на този тип търговия са свели до нула опитите на Съединени американски щати и Европа да блокират качествата на Москва да въоръжава армията си, което докара до повишаване на напрежението сред Анкара и сътрудниците ѝ в НАТО.

Във връзка с това се чака американският заместник-министър на финансите по въпросите на тероризма и финансовото разузнаване Брайън Нелсън да посети Истанбул и Анкара през седмицата. Това ще е второто му посещаване в Турция за тази година.

В обявата се прецизира, че през първите девет месеца на 2023 година Турция е съобщила за експорт на 45 категории продукция, които Съединени американски щати дефинират като " високо предпочитани ". Става дума за износ в размер на 158 милиона $ – за Русия и пет някогашни руски страни, обвинени като медиатори на Москва. Това е тройно повече от същия интервал на 2022 година

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР