През тази година няма да има загуби на средства по

...
През тази година няма да има загуби на средства по
Коментари Харесай

И тази година няма да има загуба на средства по ПРСР

През тази година няма да има загуби на средства по Програмата за развиване на селските региони (ПРСР), поради преизпълнение на заплащанията за 2022 година по заявки за подкрепяне и по планове, финансирани посредством нея.

Това е пета поредна година, през която се реализират финансовите цели и индикатори на ПРСР, вследствие на положителната взаимна работа и старания на специалистите от Управляващия орган на Програмата и Държавна фирма „ Земеделие “-РА.

Близо 3,6 милиарда лв. (3,598 милиарда лева) ще доближи до края на годината разплатената безплатна финансова помощ по плановете, финансирани по ПРСР 2014-2020 година

Този месец ДФЗ изплати обществени средства в размер на съвсем 59 млн. лв. (58 885 707) по размер 12,,Плащания по Натура 2000 и Рамковата инструкция за водите “ от Програмата за Кампания 2022, като по този метод бяха подкрепени 12 759 аграрни стопани.

Общо 97 821 071 лв. са предоставени на бенефициенти по размер 13 „ Плащания за региони с естествени или други характерни ограничавания “ за Кампания 2022, а земеделските стопани получили безплатна финансова помощ са 29 785.

В рамките на тази година Управляващият орган на ПРСР създаде и приложи изключителната подмярка 22.1 „ Извънредно краткотрайно подкрепяне за земеделските стопани, които са изключително наранени от последствията от съветското настъпление в Украйна “. По нея беше извършен банкет на заявки за подкрепяне и в къси периоди ДФЗ изплати 45 539 958 лв. обществени средства.  

По този метод заложените цели за заплащанията по Програмата за 2022 година ще бъдат преизпълнени на малко над 100 %. Всичко това бе реализирано макар настъпилите през година съществени компликации и забавяния при осъществяване на плановете в следствие от външнополитическата конюнктура в Черноморския регион, както  и последвалите високи равнища на инфлация на първични материали, материали и услуги. Като единствено в границите на декември чиновниците на ДФЗ-РА са разплатиха общо над 170 млн. лв., с което бе достигнато нужното равнище на разплащане по ПРСР 2014-2020 година, с цел да няма автоматизирано отчисление на средства в края на годината.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР