През тази година Нестле България планира инвестиции за 4.6 млн.

...
През тази година Нестле България планира инвестиции за 4.6 млн.
Коментари Харесай

"Нестле България" ще инвестира близо 5 млн. лв. през тази година

През тази година " Нестле България " възнамерява вложения за 4.6 млн. лева, заяви компанията.

Обичайно главната част от плануваните вложения отиват за по-висока продуктивност на труда, създаване на нови артикули, енергийна успеваемост, образование на личния състав, осведомителни технологии, сигурност на хора/продукти. Това разгласи пред публицисти Мариан Маринов, финансов управител на компанията.

За последните 10 години компанията влага приблизително по 300 хиляди лева на година в образования за личен състав, по 2.8 млн. лева в създаване на нови артикули, по 1.2 млн. в инфраструктура, оповестява " Капитал ".

Преобладаващата част от вложенията в нови артикули са ориентирани към фабриката в София, в която се създават към 1000 продукта. От 2007 година тя е определена за един от трите центъра за произвеждане на Kit-Kat на континента. По информация от компанията българското дружество създава над 15 хиляди тона годишно продукция, като 90% от производството е Kit Kat. Съотношението вътрешен пазар - износ е 60:40.

През 2017 година сдружението е вложило близо 6 млн. лв., а от стъпването на компанията на българския пазар през 1994 година - над 260 ммлн. лв..

Мариан Маринов цитира данни на Nielsen за декември 2017- януари 2018, съгласно които " Нестле България " е водач при целия пазар на кафе с 40.6% дял в стойност, въпреки че компанията не предлага артикули в сегментите " кафе на зърна " и " мляно кафе ". Дружеството е с максимален пазарен дял и при кафето на капсули, кулинарните артикули и зърнените закуски.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР