През тази година, благодарение и на Комисията по образованието и

...
През тази година, благодарение и на Комисията по образованието и
Коментари Харесай

Със 100 млн. лв. ремонтират студентските общежития до 3 години

„ През тази година, посредством и на Комисията по образованието и науката в Народното събрание, беше призната нова стратегия за ремонт, реорганизация и обзавеждане на студентски общежития в размер на 100 млн. лева, която ще обхване интервала 2024-2026 година От 9 октомври може да се кандидатства по тази стратегия и се надявам, че в нейните рамки сред 10 и 20 общежития ще получат нов образ, и ще могат да се трансфорат в съвременна среда за самоподготовка на студентите в разнообразни университети “.

Това сподели министърът на образованието и науката проф. доктор Галин Цоков на откриването в понеделник на напълно реновирания блок 55 " В " в студентските общежития на Университета за национално и международно стопанство (УНСС).

Министър Галин Цоков означи, че това нямаше да стане без програмата, която стартира преди близо три години, за която съществена заслуга има и Красимир Вълчев, като министър на образованието и науката тогава, както и Министерският съвет, който тогава я утвърди. С близо 100 млн. лева 22 общежития получиха финансиране. „ На студентите, които ще населяват този освежен блок, поисквам здраве, триумфи на изпитите и креативност, и творчество в професионалното им израстване “, сподели в словото си просветителният министър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР