През тази година България ще бъде председател на Регионалния консултативен

...
През тази година България ще бъде председател на Регионалния консултативен
Коментари Харесай

България пое председателството на РКК за търсене и спасяване при авиационни произшествия в гражданското въздухоплаване

През тази година България ще бъде ръководител на Регионалния съвещателен комитет за търсене и избавяне при авиационни катастрофи в гражданското въздухоплаване (RASARAC). Групово дело „ Гражданска въздухоплавателна администрация " пое през днешния ден ротационното председателство на комитета от Агенцията по гражданско въздухоплаване на Република Северна Македония.

В рамките на председателството следва образуване и осъществяване на съвещания на Управителния съвет и на експертни работни групи, които ще преглеждат въпроси, свързани с трансграничното съдействие, оперативните процедури и съглашения, образование и подготовка, а също и надзора по търсене и избавяне.

RASARAC е междубалкански комитет, имащ за цел да формализира, стандартизира и усъвършенства районното съдействие за по-ефективно осъществяване на интернационалните интервенции по търсене и избавяне при авиационни катастрофи. България се причисли към комитета през 2021 година В него членуват още виновните за авиационно търсене и избавяне национални органи на Албания, Босна и Херцеговина, Република Северна Македония, Сърбия, Черна гора, Словакия, Словения, Хърватия и Унгария.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР